Rasnačs saglabā tieslietu ministra amatu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Saeimas vairākums šodien neatbalstīja opozīcijas rosināto tieslietu ministra Dzintara Rasnača (VL-TB/LNNK) demisiju, līdz ar to viņš savu amatu saglabā.

Ierosinājumu lemt par neuzticības izteikšanu tieslietu ministram izteica opozīcijas partija «Saskaņa». Skaidrojot šo ierosinājumu, deputāts Andrejs Elksniņš (S) iepriekš norādīja, ka Rasnačs nespēj nodrošināt kontroli pār nozari un viņš ir jāatlaiž. «Mītu par kārtību Latvijas tieslietu sistēmā ir kliedējuši pēdējā laika notikumi bērnu tiesību aizsardzības jomā,» sacīja deputāts.

Kā piemērus Elksniņš minēja situāciju, ka piespriests piespiedu darbs par piecgadīgas meitenes seksuālu izmantošanu piecu gadu garumā, pedofilu identitātes slēpšanu un no vardarbības cietušā bērna personas datu atklāšanu, kopējās valsts sodu politikas neefektivitāti, «sistēmiskas pieejas neesamību tieslietu ministra darbā un Saeimas Juridiskās komisijas uzdevumu nepildīšanu».

Savukārt Rasnačs šodien Saeimas sēdē aizstāvēja savas pozīcijas, noraidot viņam veltītos pārmetumus.

Jau iepriekš politisko partiju nostāja šajā jautājumā liecināja, ka Rasnačs savu amatu saglabās, jo pret šo demisijas pieprasījumu plānoja balsot viņa pārstāvētā nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK, kā arī to solīja neatbalstīt pārējie koalīcijas partneri. Zaļo un zemnieku savienība plānoja balsot pret, bet «Vienotība» - balsot pret vai atturēties.

Rasnačs pēc balsojuma Saeimā jūtas gandarīts; problēmu saskata informācijas trūkumā par TM darbu

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) pēc sev labvēlīgā uzticības balsojuma Saeimā jūtas gandarīts un kā neapmierinātības pamatu saskata informācijas trūkumu par Tieslietu ministrijas (TM) darbu.

Rasnačs ir gandarīts, ka debatēs bez emocijām, pārspīlējumiem un sagrozītiem faktiem bija arī dažas vērtīgas idejas un domas. Paustos iebildumus tieslietu ministrs skaidroja ar informācijas trūkumu, piebilstot, ka viņa darbībai veltītā kritika tika atspēkota Nacionālās attīstības padomes sēdē augusta vidū, taču ne visiem tur bija iespēja ierasties.

Viņš atzina, ka ministriem ir biežāk jāinformē Saeimas deputāti par to, kas tiek darīts, paužot, ka daudzi kavējas stereotipos un novecojušā informācijā. «Tā ir mūsu vaina, ka mēs viņus neinformējam,» piebilda Rasnačs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu