Ostmalā sāksies Rīgas «Oktoberfest»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Saistībā ar Vācijas lielāko alus industrijas notikumu, ikgadējo festivālu «Oktoberfest», kas šogad sāksies 19.septembrī, arī Rīgā, sākot no šodienas, tiks rīkotas alus baudītāju svinības.

Kā informēja biedrības «Alus brālība» vadītājs Andrejs Šikors, Rīgas «Oktoberfest» notiks ostmalā, Eksporta ielā 1c, īpaši aprīkotā teltī, uzņēmumiem desmit dienu garumā piedāvājot vācu alu, desiņas, kliņģerus vācu šlāgermūzikas pavadījumā.

Interesenti uz ostmalu var doties jau šodien no plkst. 13, savukārt festivāla oficiālā atklāšana notiks rīt, 18.septembrī plkst. 16. Šajā dienā visus pasākuma apmeklētājus gaida dažādi patīkami pārsteigumi. Visi, kas festivālu apmeklēs bavāriešu tautas tērpā, saņems speciālu pārsteiguma balvu no festivāla organizatoriem. Tāpat pasākuma laikā darbosies karuselis, kā arī uzstāsies mūziķu grupas.

Kā ziņots, Vācijā «Oktoberfest» tradīcija sākās 1810.gada 12.oktobrī, kad notika Bavārijas kroņprinča Ludviga I kāzas ar Saksijas Terēzi. Uz svētkiem tika ielūgti visi Minhenes iedzīvotāji, un pasākumam bija tik lieli panākumi, ka turpmāk svētki rīkoti ik gadu.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu