Kinofestivāla «Baltijas pērle» sarkanais paklājs ir izklāts

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No šodienas līdz 21. septembrim Rīgā jaunā formātā norisināsies kinofestivāls «Baltijas pērle».

Kinofestivāls «Baltijas pērle» tiek rīkots jau 23. reizi, taču šoreiz norisināsies tikai kinoteātrī «Splendid Palace», ar izņēmumiem 3D formāta filmām, kas skatītājiem tiks demonstrētas kinoteātrī «Kino Citadele».

Darbdienās filmas sāks rādīt no aptuveni plkst. 17, bet brīvdienās - no pusdienlaika.

Šoreiz «Baltijas pērle» tiks atklāta ar režisora Pītera Grīnveja jaunāko veikumu «Eizenšteins Gvanahvoto». Filma ir iecerētās «diloģijas» pirmā daļa. Otra daļa - «Eizenšteina rokasspiediens» - nonāks pie skatītājiem nākamgad. Filmas pamatā ir vispārzināmi fakti par divu Latvijā dzimušu kino celmlaužu - Sergeja Eizenšteina un operatora Eduarda Tisē -, kā arī Grigorija Aleksandrova ilgo ārzemju ceļojumu jaunu ideju un formu meklējumos.

Filmā stāstīts par 1931.gadu, kad Eizenšteins Meksikā, Gvanahvoto, strādāja pie dokumentālās filmas «Lai dzīvo Meksika».

Plānots, ka festivāla laikā skatītāji varēs noskatīties 20 filmas. Kino programmā iekļauta gan Džafara Panahi filma «Taksometrs», kas šogad ieguvusi galveno balvu Berlīnes starptautiskajā kinofestivālā, gan Žaka Odijāra filma «Dīpāns», kas ieguvusi galveno balvu Kannu kinofestivālā, gan arī Gasoāra Noē filma «Mīlestība 3D», kas izraisīja vienus no asākajiem emociju uzbangojumiem Kannu kinofestivālā.

Tāpat pēc filmu prezentācijām būs iespējams tikties arī ar režisoriem.

Biļetes uz festivālu var iegādāties «Biļešu servisa» tīklā un kinoteātrī «Splendid Palace».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu