Kinoteātros viens no gada spožākajiem trilleriem «Sicario»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Šo piektdien, 18. septembrī, pirmizrādi Latvijas kinoteātros piedzīvos viens no gada spožākajiem trilleriem – filma «Sicario: Narkokarš» («Sicario»). Tās aizraujošā sižeta līnija un profesionālie spriedzes kāpinājumi jau izpelnījās atzinību pieredzējušo Kannu kinofestivāla kritiķu vidū.

Kriminālā trillera «Sicario: Narkokarš» darbība notiek Meksikas kriminogēnā vidē, kur ikdiena ir narkotiku tirdzniecības grupējumi un miljardiem dolārus vērti darījumi. Vienu no ietekmīgākajiem narkotiku karteļiem ir uzticēts iznīcināt elitārai un slepenai aģentu vienībai. Tās sastāvā tiek iekļauta arī ideālistiskā FIB aģente Keita, kurai, nokļūstot skarbajā vidē, nākas atzīt, ka pilnībā uzticēties nedrīkst pat saviem komandas biedriem.

Šis kanādiešu slavenā režisora Denī Vilinēva - filmu «Gūsteknes» un «Ienaidnieks» autora - jaunākais meistardarbs sevī apvieno mūsdienu spožāko trilleru īpašības: tas ir vērienīgs, tumšs, brutāls un absolūti neparedzams.

Baisajā, taču intriģējošajā atmosfērā savus tēlus perfekti ieskicē tādas kino personības kā Emīlija Blanta, Benisio del Toro un Džošs Brolins.

Aktrise Emīlija Blanta atzīst, ka trilleris «Sicario: Narkokarš» bijis spriedzes pilnākais projekts, kādā viņa jebkad ir piedalījusies. «Tik intensīvas lomas ir katra aktiera sapnis, taču es nevēlētos nemitīgi filmēties šajā žanrā, jo tas nozīmētu, ka man regulāri būtu jāapmeklē augstas intensitātes sporta nodarbības. Taču es jūtos pagodināta, ka esmu starp tām dažas aktrisēm, kurām ir ļauts kļūt par vērienīgu un intensīvu trilleru galveno lomu atveidotājām. Tā, starp citu, Holivudā ir visai jauna tendence,» uzsver Emīlija Blanta.

Savukārt godalgotais aktieris Benisio del Toro filmas «Sicario: Narkokarš» pirmizrādē ASV jokoja, ka viņš esot rūdīts eksperts narkotiku sāgu tēlos, jo viņa lomas bieži vien esot saistītas ar narkotiku tēmām. «Filmās esmu bijis gan policists, kas ķer narkotiku tirgoņus, gan narkotiku lietotājs, taču šoreiz savā tēlā ieraudzīju pavisam citu stāstu un dziļumu. Tas man bija izaicinājums,» noslēpumains ir Benisio del Toro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu