Kā latvietis brauca Kubu lūkoties

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Tālā sala Kuba allaž bijusi apvīta pasaules apceļotāju dēku stāstu un leģendu apvīta. Rums, salsa, Havanas ielu karstās naktis un okeāna viļņi, vietējo iedzīvotāju neviltota sirsnība un svaigi ķerti grilēti omāri uz zvejnieku kuģīša klāja…

Katram savi stāsti un piedzīvojumi, citam – vēl nepiepildīts sapnis nokļūt ruma salā un iepazīt pašam tās šarmu, sajust īstās Kubas garšas un smaržas. Nokļūt Kubā nav nemaz tik viegli, tāpēc katrs stāsts ir īpašs. Dažiem tas ir ceļojums pagātnē, citiem – jauna, eksotiska pieredze, spirdzinoša kā īsts kubiešu mohito un piesātināta kā ozolkoka mucās izturēts daudzgadīgs rums.

Foto: publicitātes

Skaties raidījumu šeit

Ceļojuma laikā Mārcis guvis iespaidus gan par Kubas galvaspilsētu Havanu, gan citām pilsētām un lauku apvidiem, gan baudījis kubiešu viesmīlību un sirds siltumu, kā arī viesojies krodziņos, kur Kubā pie ruma glāzes sēdējis slavenais amerikāņu rakstnieks, dēkainis Ernests Hemingvejs. Mārcis zina stāstīt, kā garšo īsts Kubas mohito ar salā populārāko Havana Club rumu (recepti skatīt raksta beigās) un daikiri, kā arī to, kā ļaudis dzīvo salā, kur valdījis leģendārais diktators Fidels Kastro.

Mārcis pats atzīst, ka pirmie iespaidi bijuši mazliet skarbi, bet pēc tam, kad nedaudz pierasts pie vietējām īpatnībām, Kuba izrādījusies drošākā vieta pasaulē, kas pilnībā attaisnoja par sevi radītos romantiskos nostāstus. Salsa un ballītes līdz rītam gan nav uz katra stūra, bet, ja gadās uzdurties īstai ballītei, tā esot īsts sprādziens – katru vakaru citā vietā, pilnīgi negaidīti un spontāni – vismaz tā tas izskatās ceļotājam no malas. Vecas automašīnas, kas Latvijā meklējamas vairs tikai motormuzejā, šeit ir nevis dizaina kaprīze, bet parasti transportlīdzekļi.

Foto: publicitātes

To, kā Mārcim gāja Ruma salā, ko izdevās piedzīvot un satikt, uzzini viņa video dienasgrāmatās – raidījumos «Acis Kubā», kas brīvi pieejama internetā, gūstot priekšstatu par Kubas iedzīvotājiem, kultūru un īstu Kubas rumu!

Raidījumi «Acis Kubā»

PĀRMĒRĪGA ALKOHOLA LIETOŠANA IR KAITĪGA JŪSU VESELĪBAI. ALKOHOLISKOS DZĒRIENUS AIZLIEGTS PĀRDOT, NODOT UN IEGĀDĀTIES NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM

Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu