Internetā nopludināts «Pulp Fiction» savulaik iecerēto aktieru saraksts

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Internetā nopludināts saraksts ar aktieriem, ko amerikāņu režisors Kventins Tarantino vēlējies redzēt svarīgākajās lomās 1994.gada kulta filmā «Pulp Fiction» («Lubene»). Izrādās, ka aktieri Džons Travolta, Brūss Viliss un Uma Tūrmane nebija režisora favorīti.

Pasūtījuma slepkavas Vinsenta Vegas lomu Tarantino vēlējās uzticēt amerikāņu aktierim Maiklam Madsenam, taču beigu beigās to ieguva Travolta. Tarantino apsvēra, ka Vegas sabiedroto Džulzu Vinfīldu varētu tēlot komiķis Edijs Mērfijs, liecina vietnē «Reddit» nopludinātais saraksts.

No divām ar roku rakstītajām lappusēm noprotams, ka Tūrmane nebija Tarantino favorīte uz Mijas Volesas lomu. Sarakstā pirms viņas ir aktrises Virdžīnija Madsena, Marisa Tomeja, Patrīcija Ārkete un Fēbe Keitsa.

Savukārt boksera Bača lomai, ko filmā spēlēja Brūss Viliss, Tarantino bija izvirzījis aktierus Metu Dilonu, Šonu Pennu, Nikolasu Keidžu un Džoniju Depu. Viliss bija viena no pēdējām izvēlēm.

Viena no nedaudzajām lomām, kurā Tarantino īstenoja savu sākotnējo ieceri, bija Vjetnamas kara veterāns, kurš bērnībā Bačam iedod zelta pulksteni. To spēlēja amerikāņu aktieris Kristofers Volkens.

Filma «Pulp Fiction» bija nominēta septiņām ASV Kinoakadēmijas balvām. Tā joprojām ir Tarantino veiksmīgākā filma, ja kases ieņēmumus pārrēķina, ņemot vērā inflāciju. Tā padarīja slavenu Tūrmani, kā arī palīdzēja atjaunot Travoltas un Vilisa panīkušās karjeras.

Kventins Tarantino (Quentin Tarantino)
Kventins Tarantino (Quentin Tarantino) Foto: AP/Scanpix
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu