«Vienotība» neatbalstīs opozīcijas rosināto Rasnača demisijas pieprasījumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Partija «Vienotība» rīt Saeimas balsojumā neatbalstīs tieslietu ministra Dzintara Rasnača (VL-TB/LNNK) demisijas pieprasījumu, žurnālistiem sacīja «Vienotības» frakcijas vadītāja vietnieks Kārlis Šadurskis.

Pēc koalīcijas frakciju pārstāvju iknedēļas tikšanās Šadurskis pauda, ka

frakcijā ir arī kritiski viedokļi par Rasnača darbu, tomēr, atbalstot opozīcijas demisijas pieprasījumu, tiktu pārkāpts koalīcijas līgums.

Taujāts, kāds būs «Vienotības» balsojums, politiķis pauda - balsojot pret vai atturoties, rezultāts būs viens un tas pats.

Kā ziņots, ierosinājumu lemt par neuzticības izteikšanu tieslietu ministram izteica opozīcijas partija «Saskaņa». Skaidrojot šo ierosinājumu, deputāts Andrejs Elksniņš (S) iepriekš norādīja, ka Rasnačs nespēj nodrošināt kontroli pār nozari un viņš ir jāatlaiž. «Mītu par kārtību Latvijas tieslietu sistēmā ir kliedējuši pēdējā laika notikumi bērnu tiesību aizsardzības jomā,» sacīja deputāts.

Iepriekš vairāki koalīcijas deputāti neoficiāli pieļāva iespēju nepiedalīties balsojumā par Rasnača demisijas pieprasījumu.

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) pārrunāja šo priekšlikumu valdes sēdē un atzina, ka politiskajam spēkam nav iebildumu pret ministra darbu. Tātad ZZS neredz nepieciešamību prasīt Rasnača demisiju, iepriekš teica ZZS valdes loceklis Edgars Tavars.

Latvijas Reģionu apvienības Saeimas frakcija vienojusies atbalstīt neuzticības izteikšanu Rasnačam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu