«Charlie Hebdo» izpelnās kritiku par imigrācijas krīzes attēlošanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Franču satīriskā žurnāla «Charlie Hebdo» karikatūras atkal izraisījušas neapmierinātību zināmā daļā sabiedrības.

Vienā no karikatūrām zem virsraksta «Tik tuvu mērķim...» attēlots noslīcis imigrantu bērns, kam fonā novietots reklāmas dēlis, uz kura lasāms «Divas bērnu porcijas par viena cenu».

Savukārt otrā zem virsraksta «Pierādījums, ka Eiropa ir kristīga» redzams Jēzus Kristus staigājam pa jūras virsmu, no kuras slienas ārā maza bērna kājiņas. Karikatūru pavada komentāri «Kristieši staigā pa ūdens virsmu» un «Musulmaņu bērni slīkst».

Abas karikatūras acīmredzami izsmej eiropiešu nespēju reaģēt uz nelegālās imigrācijas krīzi, kā arī Eiropā valdošo patērniecības kultūru un liekulību.

Žurnāla kārtējais numurs piesaistījis preses uzmanību visā pasaulē.

Piemēram, kanādiešu laikraksts «Toronto Sun» vēsta: ««Charlie Hebdo» ņirgājas par Ailana Kurdi nāvi.» Savukārt «The Times of India» norāda: ««Charlie Hebdo» tiek kritizēts par sīriešu bērna karikatūru.»

Arī Francijā vadošais ziņu žurnāls «L'Obs» karikatūras nosaucis par «bezjūtīgām» un «pretīgām».

Tikmēr labēji orientētais laikraksts «L'Express» norādījis uz reakciju sociālajos medijos un uz vairākiem pret «Charlie Hebdo» vērstiem komentāriem.

Tajā pašā laikā tādiem vadošiem franču laikrakstiem kā «Le Monde», «Le Figaro» un «Liberation» vismaz pagaidām šajā jautājumā nekas nav bijis sakāms.

Žurnāla pārstāvis, ar kuru sazinājās aģentūra «Reuters», izteicās, ka pagaidām redakcijai nekas neesot zināms par kādām sūdzībām, kas būtu iesniegtas pret «Charlie Hebdo».

Septembra sākumā tīmekļa sociālās saziņas vietnēs un lielā daļā tradicionālo mediju izplatījās fotogrāfija, kurā bija redzams Turcijas piekrastē izskalots noslīkuša sīriešu imigranta zēna līķis.

Šis attēls tika padarīts par ikonu bēgļu atbalstītāju vidū, un, piemēram, Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons uz to reaģēja, emocionālā uzrunā paziņojot, ka Apvienotā Karaliste uzņems papildu 20 000 sīriešu patvēruma meklētāju, lai gan tikai dienu iepriekš viņš šādu iespēju bija noraidījis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu