GM noraida ierosinājumu apvienoties ar Fiat Chrysler Automobiles

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV autobūves giganta «General Motors» (GM) vadītāja Marija Bara otrdien kārtējo reizi pauda savu pretestību ierosinājumam apvienoties ar Itālijas un ASV autobūves grupu «Fiat Chrysler Automobiles» (FCA), vēsta ziņu aģentūra «Bloomberg».

«Mēs esam sīki izpētījuši šo jautājumu gan ar iekšējiem resursiem, gan ar ārējiem ekspertiem, un tas nav labākajās GM akcionāru interesēs apvienoties ar FCA,» norāda Bara.

Viņa pavēstīja, ka GM ir nepieciešamās iespējas, lai akcionāriem nodrošinātu labāko iespējamo ieguvumu, piebilstot, ka viņa ne reizi nav tikusies ar FCA vadītāju Serdžo Markione, lai pārrunātu iespējamu apvienošanos.

Bara jau jūnijā noraidīja Markiones ierosinājumu aplūkot apvienošanās iespējas, taču FCA vadītājs, šķiet, nevēlas pieņemt atteikumu, ziņo «Bloomberg».

Markione uzskata, ka GM un FCA apvienošanās loģika ir neapstrīdama un norāda, ka GM nav uzskatījis par vajadzīgu atbildēt uz viņa ierosinājumu.

Kā ziņots, Itālijas «Fiat» 2014.gada oktobrī pārņēma «Chrysler», izveidojot pasaulē septīto lielāko autoražotāju.

Savukārt GM šobrīd ir pasaulē trešais lielākais autobūves uzņēmums aiz «Volkswagen» un «Toyota».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu