«Facebook» strādā pie ilgi gaidītās «nepatīk» pogas

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Sociālais tīkls «Facebook», kura lietotāji gadiem mudinājuši ieviest pogu «nepatīk», otrdien paziņoja, ka patlaban strādā pie šīs iespējas un to drīzumā izmēģinās.

«Mēs beidzot esam jūs uzklausījuši,» paziņoja «Facebook» dibinātājs un vadītājs Marks Cukerbergs.

Kāds lietotājs internetā bija nosūtījis bieži uzdoto jautājumu, kāpēc nav tādu pogu kā «man žēl», «interesanti» vai «nepatīk» līdzās klasiskajai «patīk» pogai, ar kuru lietotāji pauž savu atbalstu draugu, zvaigžņu un zīmolu vēstījumiem sociālajā tīklā.

«Droši vien, simtiem cilvēku to jautājuši, un šodien ir īpaša diena, jo šodien mēs beidzot sakām, ka mēs pie tā strādājam un esam ļoti tuvu, lai sāktu to izmēģināt,» sacīja Cukerbergs. «Bija vajadzīgs laiks, lai pie tā nonāktu, jo mēs negribam pārvērst «Facebook» par forumu, kur cilvēki balso «par» vai «pret» citu vēstījumiem. Mums nešķiet, ka tā ir kopiena, kādu mēs vēlamies veidot.»

Viņš atzina, ka ir jocīgi spiest «patīk» pie vēstījuma, piemēram, par kāda ģimenes locekļa nāvi vai par pašreizējo bēgļu krīzi un ka vajadzētu būt labākam veidam, kā lietotāji var izteikt savu sapratni un līdzjūtību.

«Patiesībā mēs jau kādu laiku esam pie tā strādājuši. To ir pārsteidzoši grūti izveidot,» piebilda Cukerbergs, «tomēr mums ir ideja, kuru, mēs domājam, mēs drīz izmēģināsim, un atkarībā no tā, kā veiksies, mēs to piedāvāsim plašāk.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu