Liepājā laikmetīgās mākslas festivālā «Akti naktī» iedzīvinās pamestās ēkas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook

Liepājā 26.septembrī notiekošajā laikmetīgās mākslas festivālā «Akti naktī» tiks iedzīvinātas neapdzīvotās un pamestās ēkas, informēja pasākuma komunikāciju vadītāja Dita Dzene.

Ēkas, kas apvītas ar vēsturiskiem stāstiem, atkal atdzīvosies caur kultūru un mākslu. Pasākuma producents Aivis Neimanis ir pārliecināts, ka Liepāja ir lieliska vieta inovatīvām un radošām idejām un «Akti naktī» ir iespēja parādīt pilsētu no cita skatu punkta, piešķirot arī cilvēku ikdienai svētku sajūtu.

Laikmetīgās mākslas nakts «Akti naktī» tēma ir haosa simetrija. Jauno mediju māksliniece Adriana Roze uzskata, ka būs interesanti redzēt citu mākslinieku interpretācijas par haosu, jo viņai pašai haosa teorija šķiet fascinējoša. «Es vēlos vizualizēt haosu, jo daudziem šķiet, ka tas ir kaut kas netverams un nesistemātisks, bet katrā haosā ir sava sistēma. Tāpat mēs bieži vien negribam saprast, kas rada haosu, bet es runāšu par cēloņiem un sekām,» atklāja Roze.

Laikmetīgās mākslas pasākumā būs iespējams redzēt mākslinieces Adrianas Rozes jaunradi, Latvijas Kultūras akadēmijas studentu un absolventu laikmetīgās dejas izrādes un performances Olgas Žitluhinas vadībā, kas būs kā vienojošais elements visiem vakara priekšnesumiem, kā arī mākslas centra «Totaldobže» projektu «Melnie caurumi», Vara Klausītāja zīmējumu un teātra izrādi, Annas Ķirses «LULU» laikmetīgās operas ciklu un daudz ko citu. Pasākums pulcēs 150 māksliniekus, nejaušus garāmgājējus, Liepājas skartos un vienkārši iedvesmas meklētājus, lai uz lietām un vietām paskatītos no cita skatpunkta un iedzīvinātu ar vēsturisku noskaņu apvītās ēkas un ielas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu