Gājēji uzduras nepatīkamam pārsteigumam pie Gaismas pils

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Kā mūsdienu Latvijā ir iespējams, ka krastmalā pie Gaismas pils redzama padomju simbolika? Rīgas domē skaidroja, ka neviens normatīvais akts neregulē padomju simbolikas atrašanos uz ēku fasādēm, tiltu margām un tamlīdzīgām vietām. Taču pašvaldības plānos ir rekonstruēt krastmalu un nomainīt margas.

Nepatīkams pārsteigums krastmalā

TVNET lasītājs, Rīgas iedzīvotājs, rakstīja: «Uzdūros nepatīkamam pārsteigumam mūsu pilsētā. Ejot gar krastmalu pie mūsu Gaismas pils, margas pie pašas Daugavas ir ar interesantu simboliku.

Neviļus radās jautājums, kā tas mūsdienu Latvijā ir iespējams?

Šādi simboli ir visā garumā no Dzelzceļa līdz Akmens tiltam, kur daži pat ir izkrāsoti spilgtā krāsā.

Foto: TVNET lasītājs

Krastmalu plānots rekonstruēt

Savukārt Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietnieks Uģis Vidauskis TVNET norādīja, ka šobrīd valstī neviens normatīvais akts neregulē padomju simbolikas atrašanos uz ēku fasādēm, tiltu margām un tamlīdzīgām vietām.

Ar likumu šādu simboliku ir aizliegts izmantot publisku pasākumu, kā arī piketu, sapulču un gājienu laikā.

Šāda padomju simbolika dažviet ir saglabājusies uz ēkām un objektiem, kas būvēti pagājušā gadsimta pēckara gados. Līdzīgi ir ar margām Daugavmalā, padomju simbolika tajās saglabājusies vēsturiski.

Pašvaldības attīstības plānos ir rekonstruēt minēto krastmalu. Tad arī margas tiks nomainītas. Metu konkursa laikā tiks vērtēts arī margu noformējuma risinājums un padomju simbolika tajā netiks paredzēta.

Aicina uz diskusiju

Pilsētas attīstības departaments aicina visus interesentus uz diskusiju par Mūkusalas krasta promenādes attīstību, kas notiks trešdien, 16. septembrī, plkst.17 Latvijas Nacionālās bibliotēkas telpās.

Rīgas dome plāno revitalizācijas darbus Mūkusalas ielas krasta promenādes posmā no Akmens līdz Salu tiltam, tādēļ

iedzīvotāji ir aicināti iepazīties ar Mūkusalas promenādes revitalizācijas un attīstības ieceri,

kā arī iesaistīties promenādes attīstības plānošanā, lai tā iegūtu jaunu un daudzsološu lomu gan Torņakalna, gan visas Rīgas pilsētas attīstībā.

Sanāksmes gaitā būs iespēja piedalīties darba grupās un diskusijā par pilsētas iedzīvotāju vajadzībām un iespējamajiem promenādes attīstības scenārijiem, apspriežot plašu jautājumu loku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu