Vecāki satraukti uz skolu laiž savas atvases (17)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien, 1. septembrī jeb Zinību dienā, izglītības iestādēs sākas jaunais mācību gads. Šī diena ir īpaši nozīmīga skolēniem un viņu vecākiem, tāpēc TVNET aptaujāja vecākus par viņu sajūtām un emocijām, laižot savus bērnus uz skolu.

Vecmāmiņa, kuras divi mazbērni mācās Andreja Pumpura Rīgas 11. pamatskolā - vecākais 6. klasē, bet jaunākais tikai šogad sāks mācības, TVNET stāsta, ka skolēni ar prieku šodien nāca uz skolu.

«Šajā skolā ir ļoti jauka attieksme pret bērniem. Tajā esmu mācījusies arī es, mani bērni, arī mana mamma un vecmamma,» viņa atklāj.

Viņasprāt, izglītības sistēma Latvijā ir laba. To pierāda jaukie un gudrie cilvēki Latvijā.

«Šī ir vienīgā nozare Latvijā, kura virzās uz priekšu, jo gatavot bērnu uz skolu ir lētāk nekā pirms sešiem gadiem,» uzskata skolēnu vecmāmiņa.

Lai arī vairuma vecāku sejās ir smaids un prieks, tomēr kāda pirmklasnieka māmiņa ir ļoti uztraukusies par sava bērna laišanu uz skolu. Viņa cer, ka bērns skolā iegūs tikai pozitīvas emocijas, zinības un sajūtas. Kaut arī māte ir uztraukusies, viņas bērns ar prieku iet uz skolu.

Māmiņa uzskata, ka bērniem, iegūstot vidējo izglītību, divpadsmit klases esot par daudz. Pietiktu ar desmit vai vienpadsmit mācību gadiem.

Dacei šogad viens bērns jau 2. klasē, bet jaunākais tikai sāks skolas gaitas. Viņas bērni nevēlējās iet uz skolu, jo esot bijusi ļoti jauka vasara.

Viņa ļoti gribētu, lai skolā būtu vairāk pulciņu, piemēram, pirmajām vai otrajām klasēm keramikas un badmintona pulciņš, jo pagaidām esot tikai standarta piedāvājumi.

TVNET novēroja, ka jau no pulksten 7 rītā saposušies skolēni ar ziediem rokās ar smaidu un prieku devās uz skolām. Savukārt pirmklasnieki ar baloniem rokās un priecīgu izbrīnu vēroja Zinību dienas pasākumu.

Tiek lēsts, ka 1.septembrī uz skolu dodas 22 775 pirmklasnieku, kas ir vairāk nekā iepriekšējā gadā.

Provizoriskie dati par 2014./2015.mācību gadu liecina, ka vispārējās izglītības iestādēs dienas programmās 1. – 12. klasē mācības sāks 199 655 skolēni, no tiem 1.-9. klasē 171 295 skolēni.

[gal:19519

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu