Porsche elektroauto: lādē 15 minūtes, brauc 400 kilometrus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Volkswagen grupas organizētajā Pirmizrāžu naktī pirms Frankfurtes auto izstādes atklāšanas Pporsche parādījuši savu vīziju par elektrisko mobilitāti - konceptauto Mission E, kurš ar vienu uzlādes reizi var nobraukt 500 kilometrus.

Četrvietīgais Porsche Mission E ir apgādāts ar diviem elektromotoriem, kuru kopējā jauda pārsniedz 600 zirgspēkus. Ar to ir gana, lai 100 km/h sasniegtu 3,5 sekundēs, bet 200 km/h atzīmei spidometra bultiņa pieskartos mazāk nekā 12 sekundes pēc starta. Piedevām, tā kā elektromotori piedzen abu asu riteņus un abu asu riteņi ir arī stūrējami, Porsche ir pārliecināti, ka Nirburgringas Nordšleifes 20 kilometrus šis auto spētu nobraukt mazāk nekā astoņās minūtēs, raksta Motor.ru.

Elektromobiļa vajadzībām Porsche inženieri ir izstrādājuši 800 voltu uzlādes sistēmu, un tas nozīmē ievērojami īsāku bateriju lādēšanas laiku, ja salīdzina ar mūsdienu elektromobiļiem, kuri operē ar 400 voltu spriegumu. Porsche inovatīvā 800 voltu sistēma dod iespēju pēc 15 minūšu lādēšanas litija jonu bateriju energoresursus atjaunot līdz 80 procentu līmenim. Ar to būs pietiekami, lai veiktu 400 kilometrus. Pēc pilna uzlādes cikla, ko var veikt no mājsaimniecības rozetes vai novietojot auto virs elektromagnētiskās indukcijas iekārtas, kura iebūvēta garāžas grīdā, ar Mission E var nobraukt 500 kilometrus.

Svara samazināšanas nolūkā Mission E šasija un virsbūve izgatavotas, izmantojot paaugstinātas stingrības tērauda, alumīnija un stiprināto polimēru kombināciju. Riteņu diski, kuru izmērs priekšā ir 21 colla, bet aizmugurē - 22 collas, ir izgatavoti no oglekļa šķiedras.

Porsche Mission E ir LED matricu priekšējie lukturi, ārējo spoguļu vietā tam ir kameras, kuru kadrējums tiek pārraidīts uz ekrāniem pie priekšējiem jumta balstiem, pilnībā elektroniska viduskonsole un instrumentu panelis. Lai elektroniskos ievades paneļus būtu vieglāk lietot, Mission E ir paredzēta vadītāja skatiena izsekošanas sistēma, kura daļēji aktivizē tās izvēlnes pogas, uz kurām raugās braucējs. Lai konkrēto funkciju ieslēgtu, vadītājam atliek vien nospiest slēdzi uz stūres.

Var piezīmēt, ka Mission E aprīkojumā ir mobilo ierīču lietotne, kas dod iespēju automobili pārvaldīt attālināti. Tāpat tā ļauj izveidot elektronisku aizdedzes atslēgas kopiju, ko var nodot, piemēram, kādam ģimenes loceklim. Ar lietotnes palīdzību automobiļa saimnieks var definēt arī elektroniskās atslēgas darbības laiku.

Foto: Porsche
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu