1. septembra pasākumu ceļvedis (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Nedēļa sākas ar Zinību dienu - 1.septembri! Tā ir ne tikai mācību atsākšanās diena, bet arī atkalredzēšanās svētki, kurus vari pavadīt kopā ar skolas un studiju biedriem. Arī mazākajiem bērniem šajā dienā notiek pasākumi.

Foto: Evija Trifanova / LETA

1.septembrī skolēni un jaunieši gaidīti pasākumā «Zem viena jumta», kas no plkst. 14.00 risināsies Vērmanes dārzā, piedaloties jauniešu vidū populāriem mūziķiem un grupām, kā arī jauniešu organizācijām. Ar pasākumu «Zem viena jumta» Rīgā sākas tradicionālais «Jauniešu mēnesis», kas šogad piedāvā iespēju ikvienam interesentam iesaistīties, uzzināt, aktīvi līdzdarboties 12 dažādos pasākumos, kas notiks septembrī, nedēļu nogalēs. Pasākums «Zem viena jumta» šogad aicina iesaistīties dažādās aktivitātēs visas dienas garumā un vakarā baudīt lielisku koncertu, kurā uzstāsies Aminata, Miks Dukurs, grupa «Triānas parks» un citi, kā arī būs vērojams Kristera Hartmaņa bungu šovs. Pasākuma laikā Vērmanes dārza teritorijā skolēni un jaunieši varēs iesaistīties un izpētīt «Prieka taku», «Iespēju taku», «Līdzdalības taku», «Dzīvesstila taku», «Drošības taku», katrā no tām iepazīstoties ar organizācijām un uzņēmumiem, kas savu darbību orientē uz jauniešu auditoriju. Vakara noslēgumā kā allaž - loterijas izloze.

Foto: Gunārs Janaitis

1. un 2. septembrī plkst. 16.00 sāksies tradicionālais skolas sākuma pasākums, kas Dailes teātrī notiks jau piekto reizi un kam šoreiz dots nosaukums «Nosvini skolas sākumu Dailes teātrī kopā ar Pīteru Penu, Vendiju, kapteini Āķi un citiem Nekurnekadzemes varoņiem!». Pasākuma dalībniekiem būs iespēja piedalīties dažādās interesantās aktivitātēs - iepazīties ar Latvijas Leļļu teātra ceļojošo izstādi «Leļļu stāsti», kas Dailes teātrī būs apskatāma līdz 21.septembrim, a/s «Laima» saldumu darbnīcā veidot skaistas piemiņas lietas, izkustēties kopā ar Global Fitness treneriem un «Kustību skolas» pārstāvjiem, radīt mākslas darbus kopā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku, piedalīties Latvijas Mazpulku praktiskajās darbnīcās, veidot dažādus brīnumus no kartupeļiem sadarbībā ar «Kartupeļu operas» pārstāvjiem, iekarot pirātu kuģi un savaldīt krokodilu kopā ar Latvijas Gumijlēcēju klubu, fotografēties un uzreiz saņemt izdrukātas fotogrāfijas, apskatīt fotoizstādi, kas veidota no fotokonkursa «Ceļojums uz Nekurnekadzemi» iesniegtajiem darbiem. 1.septembrī no plkst. 16.30 Dailes teātra kafejnīcā «Epikūra dārzs» notiks Baldones jauno dziedātāju konkursa «Vāverciema lakstīgala» laureātu koncerts, kuru bez maksas būs iespējams apmeklēt ikvienam interesentam. 1.septembrī ap plkst. 17.00 notiks arī Dailes teātra izsludinātā fotokonkursa «Ceļojums uz Nekurnekadzemi» uzvarētāju apbalvošana.

Foto: LETA

Pirmdien, 1.septembrī, no plkst. 14.00 līdz 18.00 Zinību dienas pasākumā «Zem viena jumta» darbosies arī Rīgas Centrālās bibliotēkas (RCB) Grāmatu maiņas punkts. Šoreiz tajā galvenokārt tiks mainītas grāmatas bērniem un jauniešiem. Atnestās grāmatas bez maksas varēs apmainīt pret citām attiecībā viens pret vienu neatkarīgi no grāmatas satura vai cenas. Organizētāji mūs lūdz cienīt citam citu un nenest makulatūru, t.i., saplēstas, netīras un neinteresantas grāmatas, bet gan tādas, ko pašiem gribētos aiznest uz mājām.

Foto: LETA

Sākoties jaunajam mācību gadam, sirsnīgi sveicam visus pedagogus, skolēnus un viņu vecākus, un aicinām izmantot speciālos 1.septembra piedāvājumus Latvijas Dabas muzejā! Par prieku skolas gaitu sācējiem, mūsu pastāvīgajiem apmeklētājiem un visiem citiem interesentiem pirmdien, 1.septembrī, Dabas muzejs būs atvērts no plkst. 10.00 līdz 17.00. Zinību dienā piedāvāsim bez maksas apskatīt muzeja pastāvīgās ekspozīcijas pirmklasniekiem un viņu ģimenes locekļiem. Šajā dienā visiem interesentiem būs iespēja piedalīties nodarbībā - darbnīcā «Kas ir muzejs?», kā arī ielūkoties īpašajā ekspozīcijā - izziņas istabā «Par Zemi, Sauli un mums», kas citkārt pieejama tikai ar pieteikšanos. No 30.augusta līdz 7.septembrim sākumskolas vecuma bērnus muzejā sagaidīs ziņkārīgā lapsēna sagatavotā uzdevumu trasīte ar īpašo atbilžu grāmatiņu.

Foto: Ieva Čīka/LETA

Pirmdien, 1.septembrī, tirdzniecības centrā «Galerija Centrs» notiks «Street Fashion» svētki, kuros uzstāsies šā gada uzlecošās zvaigznes, grupa «Carnival Youth». Zinību dienas svētku pasākums tiks atklāts plkst. 17 ar unikālu velotriālista Jāņa Lāča un laikmetīgās dejas pārstāves Evas Vancānes uzstāšanos velodejā «Follow You». Vēlāk būs iespēja vērot modes skati, kurā modeļu ādās iejutīsies «Street Fashion» dienu stilīgākie un drosmīgākie dalībnieki, kurus modes skatei izvirzījuši Latvijas modes eksperti un citi žūrijas locekļi. Neredzētu deju batlu pasākuma ietvaros nodrošinās «Ghetto Dance Showcase» sacensības, kurās piedalīsies vairākas «Street Dance» komandas. Par īpašām aktivitātēm rūpēsies radio «Pieci.lv», piedāvājot apmeklētājiem piedalīties dziesmu spēlē «Chasers» un uzlikt savu mīļāko melodiju radio ēterā ar dziesmu automāta palīdzību. Plkst. 21 radio dīdžeji iesildīs publiku koncerta pre-party ballītē, savukārt dienas gaidītākais notikums, grupas «Carnival Youth» uzstāšanās gaidāma plkst. 22.

Foto: LETA

Turpinot jaunā mācību gada sākuma atzīmēšanas tradīciju, tirdzniecības centrs «Dole» aicina Rīgas un īpaši Ķengaraga skolēnus un viņu vecākus uz krāšņu pasākumu kopā ar Alisi no Brīnumzemes. 1.septembrī plkst. 13:00 ikvienu skolēnu pie t/c «Dole» gaidīs Alise no Brīnumzemes ar savu pavadoni Trusi, kuri atklās, ka skola katram pirmklasniekam tik ļoti līdzinās brīnumzemei! Tajā pastāv sava kārtība un likumi, kā arī ir daudz kā jauna un nebijuša. Svinībās savu dalību pieteikuši arī Valsts policijas inspektori - tēli runcis Rūdis, bebrs Bruno, un Rīgas Pašvaldības policijas palīgs - tēls suns Rotto, kuri pastāstīs, kā rūpēties par savu drošību uz ceļa. Alises pavadonis Trusis aicinās mazos viesus doties Brīnumzemē, iziet cauri greizo spoguļu labirintam, apciemot truša tējnīcu un baudīt dažādas tējas. Notiks kaujas ar kāršu bruņiniekiem, kurā bērni būs tērpti speciālos tērpos - kāršu apmetņos. Vēl programmā ir ieplānotas spēles un rotaļas kopā ar Alisi, dejas kopā ar Cepurnieku un viņa jautro muzikālo ansambli, kā arī pasākumā ir aicināts triku meistars, kas rādīs dažādus trikus, kuru tapšanā varēs iesaistīties arī pasākuma dalībnieki. Savukārt inspektori runcis Rūdis un bebrs Bruno vecākiem, topošajiem un esošajiem skolēniem pastāstīs, kā droši nokļūt līdz skolai, kādas ir bērnu tiesības un pienākumi. Bērnu draugs un palīgs, policijas suns Rotto, palīdzēs bērniem iepazīties ar ielu satiksmes noteikumiem un kārtības ievērošanu, kā arī atļaus visiem dalībniekiem ieskatīties trafarētā policijas mašīnā.

Foto: LETA

Pirmdien, 1.septembrī, no plkst. 10 līdz 16 Latgales Kultūrvēstures muzejā visi interesenti aicināti līdzdarboties «Senajā skolā», kur ikviens pirmklasnieks, pirmkursnieks vai jaunu zināšanu tīkotājs varēs rēķināt seno svaru un mēru sistēmā, pamēģināt glīti rakstīt ar tinti un spalvu burtnīcas lapā vai uz mazas koka tāfelītes. Tāpat muzejā būs iespēja apskatīt 19.gadsimta latgaliešu autoru, grāmatu pārrakstītāju rokrakstu paraugus, dažādas 20.gadsimta mācību grāmatas, liecības, fotogrāfijas, interesantas relikvijas no muzeja krājuma, 20.gadsimta 80.gadu 1.klases skolnieces skolas formu, iepazīties ar slepenajiem skolēnu palīgiem - špikeriem, kā arī uzzināt par muzeja izglītojošo programmu un pasākumu piedāvājumu jaunajā mācību gadā. Aktīvi 1.septembris sāksies arī Rēzeknes Augstskolā (RA), kur no plkst. 11 varēs ne tikai iegūt informāciju par dažādiem studiju procesa jautājumiem, bet arī just līdzi pirmkursniekiem «Rozes svētkos», kur tradicionāli sacentīsies dažādos konkursos. Divi labākie iegūs godpilno «RA Rozes» un «RA Bruņinieka» titulu. Pēcpusdienā plkst. 16 Rēzeknes kultūras namā gan mazie, gan lielie būs aicināti doties jautrā ceļojumā kopā ar trim pingvīniem, kuru piedzīvojumi atklāsies Rēzeknes Tautas teātra izrādē Ulrihs Hūbs «Astoņos pie šķirsta», sola režisore Māra Zaļaiskalns.

Foto: publicitātes

Pirmdien, 1.septembrī, Tērvetes dabas parkā ikvienam pirmklasniekam būs pieejams izbrauciens divas pieturas ar Pasaku bānīti, iespēja uzkāpt Tērvetes skatu tornī par brīvu, kā arī notiks citas aktivitātes. Tāpat, kā ierasts, īpašajā dienā jaunos skolēnus mīļi sveiks un daudz laba vēlējumu vieglām skolas gaitām teiks mīļā Rūķu māmiņa un Rūķu tētis, kā arī jaukā Sila raganiņa. Arī parka kafejnīcās - «Mammadaba», «Lutauša galds» un «Bodīte» - pirmklasniekus gaidīs kāds gards pārsteigums.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu