Koalīcijas partneri bēgļu uzņemšanas jautājumā cer vienoties līdz oktobrim

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pēc pirmajām politisko partiju sarunām ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni un citām diskusijām koalīcijas partneri pagaidām neplāno mainīt savas pozīcijas jautājumā par papildu bēgļu uzņemšanu Latvijā.

Nonākt pie vienotas pozīcijas un vienoties par kompromisu būtu nepieciešams līdz oktobra sākumam, kad plānota nākamā Eiropas Savienības (ES) iekšlietu ministru sanāksme, šodien pēc koalīcijas partiju tikšanās žurnālistiem sacīja satiksmes ministrs, premjera pienākumu izpildītājs Anrijs Matīss (V).

Nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) politiķis Jānis Iesalnieks norādīja, ka šodienas koalīcijas sanāksmē par šo jautājumu netika runāts, jo tam bija veltīta koalīcijas sēde pagājušajā nedēļā. Viņš piebilda, ka kopumā situāciju varētu vērtēt, noslēdzoties sarunām ar Valsts prezidentu, tomēr prognozēja, ka VL-TB/LNNK noraidošā pozīcija nemainīsies.

Arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) savu noraidošo pozīciju nemainīja, atgādināja ZZS valdes loceklis Edgars Tavars. Viņš arī piebilda, ka ZZS trūkst informācijas par dažādiem jautājumiem saistībā ar bēgļu uzņemšanu.

Savukārt Matīss pauda, ka «Vienotībai» jācenšas pārliecināt partnerus. «ZZS vajadzīga papildu informācija, un mēs esam gatavi darīt visu, lai to sniegtu,» teica politiķis. Viņš klāstīja - jāsaprot, ka ES ļoti daudz devusi Latvijai, un pienāk brīdis, kad Latvijai jāsolidarizējas ar ES. Līdz ar to iekšpolitiski nepieciešams saprast, kā panākt kompromisu un pārliecināt koalīcijas partnerus, ka šajā jautājumā jāatrod kopīgs risinājums.

«Turpināsim strādāt,» rezumēja Matīss. Viņš arī skaidroja, ka līdz oktobra sākumam būtu nepieciešams vienoties par Latvijas pozīciju šajā jautājumā.

Savukārt rīt Ārlietu ministrijas pārstāvji ziņos valdībai par citu ES dalībvalstu viedokļiem saistībā ar bēgļu uzņemšanu un to, kāds ir risks atteikties no jaunā priekšlikuma. Vēlāk, 29.septembrī, Iekšlietu ministrijas vadītā darba grupa plāno sniegt ziņojumu valdībai, pastāstīja Matīss.

Jau vēstīts, ka Vējonis šodien Melngalvju namā tikās ar Saeimā pārstāvētajām politiskajām partijām, lai pārrunātu bēgļu jautājumu. Šādas tikšanās notiks arī rīt.

Jau ziņots, ka valdību veidojošo partiju koalīcija piektdien nespēja panākt vienošanos jautājumā par papildu bēgļu uzņemšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu