Gulami apsūdzība par € 7 miljonus vērtas viesnīcas iespējamu izkrāpšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas tiesas apgabala prokuratūra uzrādījusi apsūdzību afgāņu izcelsmes Latvijas pilsonim un uzņēmējam Gulami Mohammedam Gulami saistībā ar vērtīgas Vecrīgas viesnīcas iespējamo izkrāpšanu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka aģentūrai LETA, neminot personas vārdu, apliecināja, ka apsūdzība ir celta par krāpšanu un par dokumenta viltošanu, taču plašāku informāciju par lietas apstākļiem prokuratūra šobrīd neizpauž.

Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis iepriekš apstiprināja, ka izmeklēšanā iegūtā informācija liecina, ka vīrietis ar viltotu dokumentu palīdzību izkrāpis nekustamo īpašumu aptuveni septiņu miljonu eiro vērtībā.

Gulami izskanējušo informāciju saistībā ar Vecrīgas viesnīcas izkrāpšanas lietu raksturo kā pret viņu vērstu «melno PR».

Jau ziņots, ka pēdējo gadu laikā plaši ir izskanējis strīds par Vecrīgā esošo viesnīcu «Royal Square Hotel & Suites» jeb Skotijas uzņēmuma, kam piederēja viesnīca, īpašumtiesībām, un tajā Gulami tika vainots reiderismā.

Administratīvā apgabaltiesa gan iepriekš noraidīja blakussūdzību un atzina, ka Gulami bija tiesīgs rīkoties ar uzņēmumu «555 Brand Hotel», kā arī Vecrīgas viesnīcas «Royal Square Hotel&Suites» īpašumu. «555 Brand Hotel» ir Skotijā bāzēta uzņēmuma meitasuzņēmums Latvijā. Administratīvajā rajona tiesā 2013.gada februārī tika saņemts «555 Brand Hotel» dalībnieka «Brook Organisation L.P.» pārstāvja pieteikums, kurā tika lūgts atcelt Uzņēmumu reģistra Galvenā valsts notāra 2013.gada 18.janvāra lēmumu, kā arī izskatīt pēc būtības «Brook Organisation L.P.» iesniegumu par notāra lēmumu atcelšanu un veikto ierakstu dzēšanu. Tāpat pieteicējs lūdza tiesu atjaunot procesuālo termiņu iesnieguma nodošanai par notāra lēmumu atcelšanu. Viņš arī lūdza atcelt notāra lēmumus un dzēst ierakstus, kas izdarīti Komercreģistrā.

Administratīvā rajona tiesa nolēma atteikt pieņemt pieteikumu, taču pieteicējs iesniedza blakussūdzību. Administratīvā apgabaltiesa atzina, ka pirmās instances tiesas lēmums atstājams negrozīts, bet «555 Brand Hotel» dalībnieka «Brook Organisation L.P.» blakussūdzība ir noraidāma.

Lēmums vairs nav pārsūdzams.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu