Turaidas muzejrezervāts Eiropas Kultūras mantojuma dienās piedāvās īpašas ekskursijas

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Turaidas muzejrezervāts Eiropas Kultūras mantojuma dienās sestdien un svētdien piedāvās īpašas bezmaksas ekskursijas pa Turaidas pili un muižas saimniecisko centru, kā arī aicinās uz vairākām izstādēm, aģentūrai BNS pavēstīja muzejrezervāta pārstāve Anda Skuja.

Eiropas kultūras mantojuma dienas Latvijā norisināsies sestdien un svētdien. Šogad tās notiks jau 20.gadu pēc kārtas. Katru gadu mantojuma dienām tiek iezīmēta īpaša tēma, un šogad tiek akcentēta Eiropas dimensija.

Turaidas muzejrezervāts piedalīsies Eiropas mantojuma dienās, akcentējot Turaidas vēsturisko centru – kultūras pieminekļu kompleksu, kas izsludināts par īpaši aizsargājamu kultūras pieminekli ar īpašu vēsturisku, zinātnisku un kultūras vērtību un ir Latvijas nacionālās bagātības sastāvdaļa.

Sestdien, 12.septembrī, Turaidas muzejrezervātā tiks prezentēta ceļojošā izstāde «Turaida Livonijas Indriķa hronikā», kā arī izstādes «Māls visa pirmsākums un pamats» un «Turaidas pils vēsture Turaidas arheoloģiskās ekspedīcijas zīmējumos. 1976–2000».

Īpašās ekskursijas Eiropas Kultūras mantojuma dienu ietvaros notiks Turaidas muižas vagara mājā un brīvdabā pie muižas vagara mājas, ekspozīcijā «Gaujas lībieši Latvijas kultūrvēsturē», Turaidas Baznīckalnā un baznīcā, kā arī Turaidas mūra pils ekspozīcijās, kur būs iespējams uzzināt par Turaidas pils būvkeramiku un apgūt Turaidas mūra pils vēsturi būvēs un rakstos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu