Peneta uzveic pasaules otro raketi Halepu un sasniedz savu pirmo «Grand Slam» finālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Savu pirmo sieviešu vienspēļu tenisa turnīra «Grand Slam» finālu karjerā piektdien sasniedza itāliete Flavija Peneta, kura ASV atklātā čempionāta pusfinālā ar 6-1, 6-3 pieveica pasaules otro raketi Simonu Halepu no Rumānijas.

Pirmo setu abas tenisistes iesāka ar uzvarām pie savām servēm, tomēr tad ar 26.numuru izliktā Peneta uzvarēja piecos geimos pēc kārtas, triumfējot setā ar 6-1.

Otrajā setā pēc četriem geimiem Halepa pamanījās izvirzīties vadībā ar 3-1, bet arī tad sekoja pieci zaudēti geimi, kā rezultātā rumāniete piekāpās ar 3-6 un piedzīvoja zaudējumu arī visā spēlē.

Peneta ASV atklātā čempiona pusfinālu sasniedza arī aizpērn, kad cīņā par vietu finālā piekāpās baltkrievietei Viktorijai Azarenkai. «Grand Slam» vienspēļu fināls patlaban 33 gadus vecajai itālietei ir labākais sasniegums karjerā.

Finālā viņa spēkosies ar pasaules pirmās raketes Serēnas Viljamsas un citas itālietes Robertas Vinči dueļa uzvarētāju.

Kā zināms, Viljamsa turpina pretendēt uz kļūšanu par pirmo tenisisti kopš Štefijas Grāfas 1988.gadā, kas vienā kalendārajā gadā spējusi uzvarēt visos četros «Grand Slam» turnīros.

Pašlaik 33 gadus vecās Serēnas Viljamsas kontā ir 21 «Grand Slam» tituls, kas ir tikai par vienu trofeju mazāk nekā atklātās ēras rekordistei Grāfai. Savukārt visu laiku titulētākā tenisiste ar 24 «Grand Slam» tituliem ir austrāliete Mārgareta Korta.

Serēna Viljamsa tagad uzvarējusi 33 «Grand Slam» spēlēs pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu