Atlikuši tikai divi posmi, bet čempionu vēl nav

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Volonts, www.volontsphotography.com

Piektdien un sestdien Liepājā un tās apkārtnē norisinās Latvijas autorallija čempionāta priekšpēdējais – septītais – posms, rallijs «Kurzeme 2014». Lai gan jaunos Latvijas čempionus varēja sagādāt jau iepriekšējā sacīkste, tas nenotika. Vai Kurzemes ceļi sarūpēs pirmos titulus?

Īsā atbilde – visticamāk. R2 grupā ekipāža Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs ir ļoti tuvu panākumiem, jo uz šo sacīksti dodas ar 38 punktu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem, komandas biedriem Emīlu Blūmu/Reini Vilsonu, bet maksimālais atlikušo iegūstamo punktu skaits ir 45 (pēdējā posmā tiks piemērots lielāku punktu komplekts). Tas nozīmē, ka Sirmacim/Kulšam šajā nedēļas nogalē pietiek ar finišētu ralliju «Kurzeme». Tā kā ekipāža no aizvadītajiem pieciem rallijiem četros ir uzvarējusi un vienreiz bijusi otrajā vietā, finišs, šķiet, nav sarežģīts uzdevums, atzīmē LAF Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns.

Iespējams, šo dienu cīņa Kurzemes ceļos saasinās cīņu par vicečempiona titulu. Blūms/Vilsons ir ļoti ātri, iespējams, pat dēvējami par galvenajiem favorītiem šajā rallijā. Taču divas izstāšanās piecos posmos ir visai liels kļūdas procents. Tikmēr trešajā vietā esošie Guntis Lielkājis/Vilnis Miķelsons demonstrē stabilitāti, gūstot punktus visos posmos.

Arī N4 grupa ir tuvu priekšlaicīgai Latvijas čempionu noskaidrošanai.

Ja Jāņa Vorobjova/Andra Mālnieka vienība uzvarēs savā klasē Kurzemē, saņemot arī bonusa punktus par PowerStage, tituls praktiski būs sasniegts, pat ja šonedēļ otro vietu izcīnīs Igora Bulanceva/Marinas Daņilovas ekipāža.

Ceturtdienas testa ātrumposmā spilgtu sniegumu rādīja igaunis Sīms Plangi, un, iespējams, viņš ir viens no galvenajiem favorītiem šajā cīņā. Latvijas čempionāta kopvērtējumā viņš ir trešais, taču izredzes apdraudēt Vorobjova līderpozīciju atlikušajos divos posmos ir tikai teorētiskas.

Daudz sarežģītāka situācija ir R5 grupā. Sezonas sākuma līderi – igaunis Rauls Jētss un ar LAF licenci startējošais Krievijas sportists Vasilijs Grjazins, šķiet, sezonas pēdējos posmos dažādu apsvērumu dēļ nestartēs. Taču iekrāto punktu daudzums ir pietiekams, lai visiem sekotājiem būtu jāpacīnās neklātienē ar kopvērtējuma līderiem. Tuvāk čempiontitulam atrodas lietuvieša Vitauta Šveda ekipāža, kura, ja uzvarēs Kurzemē šīs grupas Latvijas čempionāta ieskaitē, nonāks kopvērtējuma vadībā. Tiesa, šādas izredzes lietuvietim bija jau iepriekšējā posmā, taču viņš izstājās.

Sasniegt uzvaru Švedam nebūs viegli, jo pie R5 mašīnas stūres debitēs titulētais Mārtiņš Svilis ar stūrmani Ivo Pūķi, arī citas spēcīgas ekipāžas var atturēt no maksimālā punktu skaita gūšanas.

Pētot šīs nedēļas cīņu dalībnieku sarakstus, kļūst skaidrs, ka 2WD grupas Latvijas kausa dalītājās ir palikušas divas ekipāžas: kopvērtējuma līderi Edgars Balodis/Inese Akmentiņa un Kaspars Kaņeps-Kalniņš/Artūrs Šimins. Vēl nesen cīņā bija arī Zigurda Kalniņa pilotētā ekipāža, taču Kurzemes sarakstos vienība nav atrodama. Tātad duelis – Balodis pret Kaņepu-Kalniņu. Starp ekipāžām kopvērtējumā ir tikai divi punkti, kas nozīmē, ka visu izšķirs pēdējās divas sacīkstes: rallijs «Kurzeme 2014» un oktobra rallijs «Latvija 2014».

Junioru ieskaitē Ralfs Sirmacis, ja neiekulsies problēmās, kļūs par uzvarētāju. Tāpat komandu kausā uzvarētājs šķiet zināms: LMT Autosporta Akadēmijas vienība.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu