Ceļvedis: Ugunskuru nakts, Baltijas Pērle, burtu tirgus, Ezīšfests (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Vēl beidzamās dienas pirms 1. septembra - mācību atsākšanās, tāpēc brīvdienas jāieplāno varen daudzveidīgas un interesantas! Lai tikai laiciņš mūs lutina un ļauj izbaudīt šīs visas iespējas! Bet ja nu tomēr lietus līņā - pietiks ideju arī ko pasākt zem jumta!

PASĀKUMI

Foto: publicitātes

Tuvojoties rudens sezonai, Kalnciema kvartāls rīko ikgadējo BURTU TIRGU, kurā būs atrodams viss, kas nepieciešams ne tikai skolas gaitu atsākšanai, bet arī lasīšanas sezonas atklāšanai. Sestdien, 30. augustā, visas dienas garumā no plkst. 10.00 līdz 16:00 būs iespēja iegādāties Latvijas mākslinieku jaunākos veikumus: pierakstu klades no otrreiz pārstrādātiem materiāliem, košu kancelejas preču klāstu, unikālus skolai nepieciešamos aksesuārus, somas, penāļus, apģērbus, dizaina preces, kā arī jaunākos preses izdevumus un grāmatas. No plkst. 11:00 līdz 14:00 darbnīcā pie mākslinieces Ineses Kupferes bērni varēs darināt burtu aproces. Paralēli norisināsies arī ierastais zemnieku un amatnieku tirdziņš, kas palīdzēs sagatavoties 1. septembra mielastam.

Foto: publicitātes

30.augustā Jelgavā norisināsies gadskārtējie Piena, maizes un medus svētki. Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina doties ekskursijās un iepazīt Jelgavas apkārtnes mājražotājus, nobaudīt akcijas «Atklāj pašmāju garšas noslēpumus!» dalībnieku vasaras sezonas piedāvājumu un izmēģināt vēl citas izklaides un atpūtas iespējas. Piena, maizes un medus svētku laikā ikviens var doties izbraukumos ar kuģīšiem, vikingu liellaivu vai ūdens velosipēdiem pa Lielupes un Driksas ūdeņiem, izbraukt ar velorikšām, iepazīt Jelgavas muzeju piedāvājumus, nobaudīt Jelgavas īpašos ēdienus un dzērienu, kā arī nogaršot vasaras sezonas ēdienus, piedaloties akcijā «Atklāj pašmāju garšas noslēpumus!».

Foto: publicitātes

29.augustā no plkst. 11.00 līdz 14.00 Nēģu laukumā Centrāltirgus aicina uz jaunā mācību gada sagaidīšanas pasākumu. Programmā svētku koncerts ar Jaunās talantu fabrikas zvaigznēm, konkursi, radošās darbnīcas, kā arī šefpavāra meistarklase, turklāt ikvienam būs iespēja iesaistīties labdarības aktivitātēs, palīdzot Rīgas daudzbērnu ģimenēm. Svētku koncertā Nēģu laukumā uzstāsies grupa «Rock'n'berries» un Jaunās talantu fabrikas zvaigznes Pāvels Fomkins, Kristīne Šomase un Rihards Bērziņš. Atraktīvus konkursus organizēs pasākuma vadītājs Oskars Millers, savukārt «Innocent cafe» šefpavārs Arturs Orenīts savā meistarklasē iepazīstinās, kā pagatavot lieliskas uzkodas no Centrāltirgū nopērkamajiem produktiem. Lieki piebilst, ka tās būs iespēja arī nogaršot.

Foto: publicitātes

Vasaras izskaņā, 30. augustā, visas dienas un nakts garumā Vecrīgā iemīļotais bārs «Ezītis miglā» jau otro gadu pēc kārtas rīko hipsterīgu pilsētas festivālu «Ezīšfests». Pasākums norisināsies Rīgas Domes stāvlaukumā, iepretim Palasta ielai 9. Ieeja - bez maksas! No plkst. 11 līdz 18 festivāla teritorijā norisināsies dažādas radošās aktivitātes, darbnīcas un citas izdarības, kurās varēs iesaistīties gan jaunieši, gan ģimenes ar bērniem, gan arī omītes un opīši. Notiks Ezīšfesta tirdziņš, būs pieejama seju apgleznošana, katru, kurš sapņo ne tikai miegā, aicinām viesoties «Sapņo Rīga» teltī, nebēdnīgie laipni gaidīti izmantot batutu, mazie viesi varēs iesaistīties īpašā, speciāli viņiem radītā geokešinga jeb slēpņošanas aktivitātē, kā arī pierādīt savas superspējas, izrēķinoties ar «ļaundari». Izsalkušie apetīti aicināti remdēt BURGERĒŠANAS sacensībās, bet izslāpušie veldzēties varēs BEERPONGTURNĪRĀ, savukārt atlētiskajiem tiks dota iespēja pierādīt savu superspēku alus MUCU NEŠANAS sacensībās. Ar skaistu priekšnesumu, deju meistarklasi un zvaigznēm pielietu flešmobu iepriecinās «Happy Dance Studio», mākslinieciskās dvēseles varēs izpausties, iesaistoties lielformāta abstraktās mākslas darba gleznošanā.

Foto: publicitātes

30. augustā notiks Seno ugunskuru nakts, kad saulrieta laikā plkst. 21.30 Baltijas jūras krastā ikviens tiek aicināts iedegt ugunskuru, simbolizējot apņemšanos rūpēties par Baltijas jūru un vienlaicīgi atvadīties no vasaras. Seno ugunskuru nakts visās valstīs ap Baltijas jūru notiks vienlaicīgi. Akcijā piedalīties aicināts ikviens – tam piemērotā un atļautā vietā iekurt ugunskuru, mudināt draugus un kaimiņus pievienoties, lai kopā pavadītu vakaru Baltijas jūras krastā. Pie ugunskuriem cilvēki aicināti izteikt savus solījumus jūrai, lasīt dzeju, dziedāt, iet rotaļās vai vienkārši vērot ugunskuru un jūru. Rīgā Seno ugunskuru nakts pasākums norisināsies Vakarbuļļu pludmalē. Sākot ar plkst. 17.00, ikviens interesents aicināts uz radošajām darbnīcām. Plkst. 19.00 sanākušie ļaudis būs aicināti pulcēties uz sarunu un diskusiju par to, kā cilvēkam sadzīvot ar jūru, tai nekaitējot. Sarunu vadīs Sandijs Semjonovs. Savukārt pl.21.00 pie ugunskuriem sāksies akustiskie koncerti.

Foto: publicitātes

Šo sestdien, 30. augustā, Rīgā, 11. Novembra krastmalā «Ghetto Games» superfināla ietvaros arī notiks «Ghetto Dance 2014» Latvijas finālsacensības. Sestdien, 30.augustā, 11. Novembra krastmalā «Ghetto Games» 6. sezonas noslēgumā norisināsies ielu deju sacensību «Ghetto Dance 2014» finālsacensības. Šovasar no vairākiem deju pasākumiem, kuri norisinājās Rīgā, Jūrmalā, Jēkabpilī, Daugavpilī, Krāslavā un Gulbenē, tika atlasīti labākie Latvijas HipHop, Breakdance un House deju stilu pārstāvji. Deju cīņās krastmalā noskaidrosies, kurš tad tiks pie balvas no «Ghetto Family» - brauciena uz ārzemju deju sacensībām. Deju sacensību sākums plkst. 13:00, bet fināli notiks centrālajā laukumā plkst. 18.00. Skatītājiem ieeja brīva.

KONCERTI

Foto: publicitātes

Piektdien, 29. augustā, «Gypsy Camp» pagalmā ar vienīgo koncertu pirms savas divdesmit gadu jubilejas Liepājā uzstāsies grupa «Pienvedēja piedzīvojumi». «Pienvedēja piedzīvojumiem» šī būs pēdējā uzstāšanās pirms 3. oktobrī gaidāmā grupas divdesmit gadu jubilejas koncerta. Gaidāms, ka «Pienvedēja piedzīvojumi» atskaņos gan visiem jau labi zināmos hitus, gan arī jaunākās kompozīcijas. 29. augusta koncerts notiks viesnīcas «Fontaine Royal» pagalmā «Gypsy Camp», tā adrese ir Stūrmaņu iela 1, ieeja koncertā no Friča Brīvzemnieka ielas. Ieeja no plkst. 21 un koncerta sākums plkst. 22.

Foto: publicitātes

Mūziķis Dons projekta «Varanasi» ciklu noslēgs 29. augustā ar koncertu Dzintaru koncertzālē. «Mūsu dzīve sastāv no vairākiem cikliem, «Varanasi» cikls beigsies 29. augustā Dzintaru koncertzālē. Ir aizvadīti trīsdesmit akustiskie «Varanasi» koncerti, šo koncertu sajūtas būs jūtamas arī noslēguma koncertā, šis bijis veiksmīgākais muzikālais posms, bet tam laiks noslēgties, lai sāktos jauns, ar jaunām sajūtām un jaunām emocijām,» saka Dons. «Varanasi» cikla ietvaros iznācis albums, kas divu mēnešu laikā ieguvis «Zelta diska» statusu, notikuši seši pilnībā izpārdoti koncerti «Palladium», kā arī trīsdesmit akustiskie koncerti visā Latvijā.

IZRĀDES

Foto: publicitātes

31.augustā Dailes teātrī notiks jaunās sezonas pirmā pirmizrāde - izrādi bērniem «Pīters Pens» iestudējusi režisore Laura Groza-Ķibere, Džeimsa Metjū Berija stāsta tulkojuma un dramatizējuma autore ir Evita Mamaja. 1. un 2. septembrī pirms izrādes notiks tradicionālais skolas sākuma pasākums, kam šoreiz dots nosaukums «Nosvini skolas sākumu Dailes teātrī kopā ar Pīteru Penu, Vendiju, kapteini Āķi un citiem Nekurnekadzemes varoņiem!». 1. septembrī no plkst. 16.30 Dailes teātra kafejnīcā «Epikūra dārzs» notiks Baldones jauno dziedātāju konkursa «Vāverciema lakstīgala» laureātu koncerts, kuru bez maksas būs iespējams apmeklēt ikvienam interesentam. 1. septembrī ap plkst. 17.00 notiks arī Dailes teātra izsludinātā fotokonkursa «Ceļojums uz Nekurnekadzemi» uzvarētāju apbalvošana.

Foto: publicitātes

Dailes teātra Mazajā zālē 30. un 31. augustā tiks rādīta Ē. M. Remarka «Triumfa arka» Vara Braslas dramatizējumā un iestudējumā. Parīzes atmosfēra brīdī, pirms Francijā ienāk nacisti: uz šā fona norisinās divu bēgļu - ķirurga Ravika (Mārtiņš Liepa vai Kārlis Freimanis) un aktrises Žoannas (Elīna Vāne) - jūtas un likteņi.

Foto: Ieva Lūka/LETA

29.augustā Rīgas Kongresu namā tiks izrādīts Margaritas Dirasas lugas «Otrā mūzika» iestudējums, kurā piedalīsies franču aktieri Fanija Ardāna un Žerārs Depardjē.

Festivāla sešās kino programmās iekļautas aptuveni 60 filmas, kuru atlases kritēriji kā parasti bijuši - diži vārdi, mūžīgas tēmas un augstais stils. Skatītāji varēs iepazīties ar šā un pagājušā gada izcilākajiem un aktuālākajiem veikumiem, kuri izrādīti kino festivālos Kannās, Venēcijā un Berlīnē, kā arī noskatīties retrospektīvas - «Atgūtie šedevri», «Kino ar gaumi», «Profesija: režisors», «Aizliegtā klasika» un «Odrijai Hepbernai 85».

KINO

Foto: publicitātes

Pēc četru gadu tapšanas perioda šo piektdien, 29. augustā, «Splendid Palace» pirmizrādi piedzīvos Dzintara Dreiberga dokumentālā filma «Nāc ar mani padejot!», kas tapusi X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku laikā, kad filmēšanas grupa septiņas dienas un naktis sekoja līdzi deju kolektīva vecāko klašu grupai - mēģinājumos, koncertos, Rīgā pavadītajā svētku ikdienā un ballītēs. No iegūtā materiāla ir radīta 45 minūšu gara dokumentālā filma, kas atspoguļo unikālus notikumus no mūsdienu jauniešu dzīves, tautas deju kolektīva ikdienas un dziesmu un deju svētku aizkulisēm. Filmas stāsts ir par vidusskolēnu deju kolektīvu, kurš dodas uz jauniešu dziesmu un deju svētkiem. Tas ir viņu piecu gadu atskaites punkts – Latvijas lielākajā kultūras pasākumā viņiem ir jābūt labākajiem. Atstājuši mājas un vecākus, viņi kopā pavada septiņas dienas un naktis.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu