Pārdošanā nonāk funkcionālākais VW Passat

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen

Tiem autobraucējiem, kas daudz pārvietojas ne tikai pa asfaltētajiem, bet arī grantētajiem ceļiem un vieglu bezceļu, Volkswagen piedāvā modeli Passat Alltrack un tas nupat ir atjaunots.

Jaunais Passat Alltrack ir automobilis, kā aprīkojums pilda to, ko sola dizains. Tas ietver uzlabotus virsbūves apakšdaļas aizsargus, sānu sliekšņu un riteņu arku uzlikas (tiek uzstādītas kopā ar virsbūves apakšdaļas aizsargiem). Viss šo elementu kopums ne tikai paaugstina mašīnas noturību pret mehāniskiem bojājumiem, bet arī veido Alltrack modeļa atšķirīgo stilu. Ar īpašu bezceļu režīmu, pilnpiedziņas sistēmu 4MOTION, modelim specifisku šasiju un 174 mm klīrensu Passat Alltrack bez pūlēm pieveic sarežģītus ceļus, no kā parasti apvidus automobiļi tiecas izvairīties. Tajā pašā laikā Alltrack ir ērts un ātrs automobilis garākiem pārbraucieniem kruīza režīmā.

Motoru opcijas ir četras - viens TSI benzīna turbodzinējs un trīs TDI dīzeļdzinēji ar turbokompresoru, kas visi atbilst Euro 6 izmešu standartam. TSI dzinēja jauda ir 220 ZS un griezes moments sasniedz 350 Nm. TDI dzinēju jauda sākas ar 150 ZS un 340 Nm, bet abu pārējo dzinēju jauda ir attiecīgi 190 ZS (400 Nm) un 240 ZS (500 Nm).

Dzinējs ar 240 ZS jaudu nodrošina visaugstāko griezes momentu, kāds jebkad piedāvāts Passat modeļiem.

Katra Passat Alltrack standarta specifikācijā iekļauta stop/start sistēma un bremžu enerģijas rekuperācijas sistēma. 150 ZS DI motors tiek komplektēts ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu; pārējie motori rūpnīcas komplektācijā ir ar DSG automātisko transmisiju.

Normālos apstākļos motora griezes moments tiek novadīts priekšējās ass riteņiem, taču, tiklīdz samazinās priekšējo riteņu saķere ar ceļa segumu, 4MOTION sistēma vilkmi novada arī uz aizmuguri. Lai vilkmes sadalījums būtu optimāls starp visiem riteņiem, Passat Alltrack ir apgādāts ar elektroniskajiem diferenciāļu bloķētājiem EDS, kas ietilpst stabilizācijas programmā ESC, bet 220 un 240 zirgspēku modeļi bonusā uz abām asīm saņem arī XDS+ sistēmu, kura līkumos vairāk vilkmes novada riteņiem ar lielāku saķeri, tā uzlabojot braukšanas precizitāti un dinamiku. XDS+ abām pārējām Alltrack modifikācijām (150 un 190 ZS) pieejama kā papildus aprīkojums.

Visu Passat Alltrack versiju standartaprīkojumā ir iekļauti dažādi braukšanas režīmi. Papildus jau zināmajiem Eco, Normal, Sport un Individual braukšanas režīmiem (Comfort un Individual darbojas apvienojumā ar adaptīvo šasijas vadības sistēmu DCC), Alltrack modeļos ir pieejams Offroad režīms. Šī programma tiek aktivizēta ar vienas pogas spiedienu, kas pielāgo visas attiecīgās braukšanas un palīgsistēmas, piekari, dzinēju un pārnesumkārbu braukšanai bezceļos režīmā.

Passat Alltrack ir arī izteikti praktisks auto. Pirmkārt,

nolokot atzveltnes, tā bagāžnieka tilpums palielinās līdz 1769 litriem.

Ja ar to ir par maz, tad lietā var likt piekabes āķi un vilkt līdz pat 2200 kilogramus smagu piekabi. Tiesa, ja vien tai ir bremzes. Piedevām, Passat ir ir piekabes vilkšanas palīgsistēma Trailer Assist, kas atvieglo manevrēšanu ar piekabi, automātiski stūrējot automobili, tam braucot atpakaļgaitā.

Tāpat arī Passat Alltrack aprīkots ar virkni progresīvu autovadītāja palīgsistēmu un komforta, informācijas un izklaides sistēmu. To vidū ir modernākās radio/navigācijas sistēmas, projekcijas displejs, viedtālruņu pievienošanas funkcija App-Connect (lietojumprogrammām Apple CarPlay, Google Android Auto un MirrorLink), aizmugures sēdekļa izklaides sistēma planšetdatoriem, kā arī apkārtējās satiksmes uzraudzības sistēma ar pilsētas bremzēšanas palīgsistēmu un gājēju uzraudzības funkciju, kas Passat Alltrack pieejama standartaprīkojumā.

Lētākais Passat Alltrack ir modelis ar 150 ZS dīzeļdzinēju un maksā, sākot no 35 210 eiro. Benzīna modeļa sākuma cena tikmēr ir 37 375 eiro.

Foto: Volkswagen

Passat Alltrack degvielas patēriņš

Dzinējs2.0 TSI2.0 TDI2.0 TDI2.0 TDI
Jauda220 ZS150 ZS190 ZS240 ZS
Degvielas patēriņš (L/100 km)8,5 – 6,95,9 - 4,36,1 - 4,66,6 - 4,8
CO2 (g/km)158 - 157130 - 129130 - 129145 - 144
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu