Ronaldu atzīts par Eiropas labāko futbolistu (7)

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Par aizvadītās sezonas Eiropas labāko futbolistu ceturtdien atzīts portugālis Krištianu Ronaldu no Spānijas granda Madrides «Real».

Līdz ar to 29 gadus vecais uzbrūkošais pussargs žurnālistu balsojumā apsteidza Pasaules kausa ieguvēju Vācijas izlases rindās vārtsargu Manuelu Noieru un viņa komandas biedru Minhenes «Bayern» sastāvā Arjenu Robenu no Nīderlandes.

Portugāļa pārstāvētā Madrides «Real» vienība aizvadītajā sezonā pieveica Noieru un «Bayern» UEFA Čempionu līgas pusfinālā, bet ar 17 precīziem sitieniem Ronaldu kļuva par Eiropas spēcīgāko klubu turnīra rezultatīvāko spēlētāju. Kopā ar «Real» komandu Ronaldu aizvadītajā sezonā ieguva Spānijas Karaļa kausu.

Tiesa, Portugāles valstsvienība šovasar notikušo Pasaules kausa izcīņu aizvadīja neveiksmīgi, jo nespēja pārvarēt grupu turnīra barjeru.

Pērn Ronaldu tika atzīts par pasaules labāko futbolistu, bet par Eiropas labāko futbolistu viņš tika atzīts arī 2008.gadā, kad vēl pārstāvēja Anglijas klubu Mančestras «United».

Balva iedibināta pirms četriem gadiem, un pa vienai reizei to ieguvuši argentīnietis Lionels Mesi (2011.g.), spānis Andress Injesta (2012.g.) un francūzis Franks Riberī (2013.g.).

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu