Volvo XC90 drošības pārbaudes absolvē uz pieci

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar piecu zvaigžņu saņemšanu noslēgušies Volvo XC90 drošības testi Euro NCAP pārbaužu ietvaros.

Zinot, cik sen un nopietni Volvo nodarbojas ar automobiļu aktīvās un pasīvās drošības sistēmu pilnveidošanu, kā arī to, ka kompānijai ir mērķis panākt, lai līdz 2020. gadam nevienā jaunā Volvo neviens cilvēks neietu ne bojā, ne arī gūtu nopietnas traumas, - tas nav pārsteigums.

EuroNCAP pēdējie testi, kuros standarta pārbaudījumiem pakļauts jaunākās paaudzes XC90, parāda, ka zviedri ir uz pareizā ceļa. Proti, Volvo ir pirmais autoražotājs pasaulē, kurš elektronisko asistentu testā ir saņēmis 13 punktus jeb 100% no iespējamā punktu daudzuma. Tas nozīmē, ka tādas elektroniskās atbalsta sistēmas kā gājēju atpazīšanas un autonomā ārkārtas bremzēšanas sistēma pilda savu uzdevumu (skat. video), gādājot, lai neuzmanīgs braucējs nejauši neuztriektos priekšā braucošam auto. Piedevām šīs sistēmas veikumu EuroNCAP eksperti vērtējuši gan pilsētas, gan šosejas režīmā.

Jāatzīmē, ka arī pārējos testos Volvo XC90 novērtēts atzīstami. Tā spēja pasargāt pieaugušos pasažierus novērtēta ar 37 punktiem, kas ir 97% no maksimuma, mazgadīgo pasažieru aizsardzība novērtēta ar 43 punktiem jeb 87% no maksimuma, savukārt par lielā apvidnieka spēju saudzēt gājējus tam piešķirti 25,9 punkti, kas ir 72% no iespējamā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu