Depardjē atsakās ar žurnālistiem runāt par Krievijas politiku (36)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau otro dienu Latvijā viesojas skandalozais franču aktieris ar Krievijas pilsonību – Žerārs Depardjē. Preses konferencē, kura norisinājās par godu viņa un kino aktrises Fanijas Ardānas gaidāmajam lugas «Otrā Mūzika» iestudējumam, bija klāt arī TVNET. Žerārs un Fanija uzreiz paziņoja, ka vēlas runāt tikai par savu daiļradi, neskatoties uz to, ka žurnālistus ļoti interesē abu viedoklis par notikumiem Ukrainā un īpaši Žerāra attieksme pret Krievijas politiku.

Ierodoties preses konferencē, Žerārs uzstājīgi paziņoja, ka turpinās tikai tad, kad fotogrāfi pārtrauks uzņemt kadrus. Kā zināms, aktierim ir bijušas problēmas ar alkoholu, tomēr, neskatoties uz agresīvo paziņojumu fotogrāfiem, viņš izskatījās mierīgs un ieinteresēts notiekošajā.

Depardjē sev piedēvē krievu dvēseli un Ukrainu sauc par daļu no Krievijas

Man patīk krievu dvēsele, festivālam «Baltijas pērle» veltītajā preses konferencē žurnālistiem atzina franču aktieris Žerārs Depardjē. Skaidri nenorādot, vai atbalsta Krievijas agresiju Ukrainā un Krimas aneksiju, Depardjē izteicās, ka viņam patīk gan Krievija, gan Ukraina, kura ir daļa no Krievijas.

Preses konferencē abi aktieri runāja franču valodā, bet Depardjē izmantoja arī savu krievu valodas vārdu krājumu, sakot «da» un «spasibo».

Depardjē stāstīja, ka krievu dvēseli var atrast gan izcilo krievu rakstnieku, piemēram, Fjodora Dostojevska darbos, gan Krievijas un Padomju Savienības vadoņos, piemēram, Ivanā Bargajā, Ļeņinā un Staļinā. Aktierim krievu dvēselē patīk absolūtā meklējumi, viņam tā šķiet kā svētceļnieks, kas iet savu ceļu. Kā norādīja aktieris, krievu dvēselē viņš iejuties, spēlējot Krievijas imperatora Nikolaja II ģimenei pietuvināto Grigoriju Rasputinu filmā «Rasputins».

Depardjē arīdzan pastāstīja, ka krievu dvēseli iepazīt viņam palīdzējis tieši Krievijas prezidents Vladimirs Putins,

jo Padomju Savienības pastāvēšanas gados viņš nav bijis Krievijā.

Tāpat aktieris izteicās, ka, viņaprāt, Krievijā netiek dots vārds jaunajiem filmu režisoriem, un Depardjē cīnās, lai tas mainītos. Viņš par šo problēmu kino nozarē Krievijā esot runājis arī ar Putinu un Krievijas prezidentam pastāstījis, ka šajā valstī ir daudz jaunu, interesantu režisoru, kurus vajadzētu atbalstīt. Patlaban uzmanība tiekot pievērsta jau zināmajiem režisoriem.

Daudz runā par mākslu, kino un sievietēm

Depardjē uzskata, ka kino ir māksla un īsta vērtība, kuru jāmāk baudīt. Īpaši daudz aktieris uzsvēra, ka kino kļūst labāks, ejot laikam, tam ir jānogatavojas, un tikai tad tas kļūst vērtīgs. Viņaprāt, mūsdienu tehnoloģijas nav šķērslis to izbaudīt.

«Tieši tāpat kā vīns, arī kino paliek labāks ar gadiem. Tas ir kā auglīgs lauks,» atklāja Depardjē.

«Šis stāsts aizkustinās sirdi ikvienam, kurš mīlējis un bijis mīlēts, kurš vēl tikai meklē savu mīlestību vai to jau pazaudējis...» – tā festivālam lugu raksturo Margaritas Dirasas ilggadējais līdzgaitnieks Žerārs Depardjē, piebilstot, ka mīl šīs dižās, talantīgās sievietes – kas ne acu galā necieta jelkādu falšumu vai nodevību – literāros darbus, filmējies daudzās viņas kinolentēs un tāpēc ar degsmi iesaistījies iestudējumā, kurā spēlē kopā ar Faniju Ardānu – «Mēs vienkārši abi esam piedzīvojumu meklētāji, un dažkārt atgadās, lūk, šādi patīkami pārsteigumi.»

Franču kaisle

Vērojot aktrisi Faniju Ardānu, uzreiz top skaidrs, ka viņa ir īsta francūziete. Laikā, kad visa uzmanība tika pievērsta viņas partnerim Žerāram, viņa lūkojās ārā pa logu un bija manāms, ka pie sevis kaut ko sapņaini domā. Izrādās, ka Fanija ir īsta vīriešu mīļotāja. Konferences laikā

viņa atklāja, ka labprātāk pusdienās viņa dotos ar vīrieti, kurš ir idiots, nevis sievieti.

Ņemot vērā to, ka Fanijas un Depardjē iestudējums ir mīlas stāsts, kurš sirdi aizkustinās ikvienam, aktrise atklāja, ka patiešām izbaudīja visu romantisko.

F. Ardāna
F. Ardāna Foto: TVNET

«Kad es pieskaros Žerāra rokām, es aizmirstos, man ir sajūta, ka esam divi vien un mums apkārt nav kameru. Viņš ir īsts vīrietis,» sapņainā franču valodā pastāstīja Ardāna.

29. augusta vakarā skatītāji būs laipni gaidīti Rīgas Kongresu namā, kur festivāls «Baltijas pērle» un Francijas aģentūra «Les visiteurs du soir» sarūpējusi unikālu iespēju ieraudzīt leģendāro aktieru duetu uz skatuves Latvijā.

Komentāri (36)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu