Rīgas ostā saglabājies iepriekšējā gada kravu apjoms; pasažieru skaits sarūk par 35%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīgas ostas kravu termināļi šī gada pirmajos astoņos mēnešos kopumā strādājuši iepriekšējā gada līmenī, taču pasažieru skaits sarucis par 35%, informēja ostā.

Ostā apstrādāts 26,75 miljoni tonnu kravu, kas ir par 0,3% vairāk nekā 2014.gada analoģiskā laika periodā.

Kopumā beramkravu segmentā apstrādāts 15,19 miljoni tonnu, kas ir par 0,2% vairāk nekā pagājušā gada astoņos mēnešos. Akmeņogļu pārvadājumi, kas ir šī segmenta vislielākā kravu grupa, apkalpoti turpat 9,86 miljonu tonnu apmērā, un tas par 0,2% pārsniedz iepriekšējos rezultātus.

Labāki rezultāti vērojami minerālmēslu pārvadājumos

- to šogad ir par 8,5% vairāk nekā pērn. Kopumā Rīgā šogad pārkrauts 1,73 miljoni tonnu minerālmēslu. Par 20,7%, sasniedzot 430 000 tonnu kopapjomu, palielinājušies koksnes šķeldas pārvadājumi. Savukārt skaidu granulu apjoms palielinājies līdz 891 000 tonnu, kas ir par 48% vairāk nekā pagājušā gada astoņos mēnešos. Atsevišķi neizdalīto beramkravu grupā vērojams 13% pieaugums un kopumā sasniedz 1,96 miljonus tonnu. Labības un labības produktu kravu daudzums ir līdzvērtīgs iepriekšējam gadam un kopumā apkalpots turpat 338 000 tonnu. Samazinājums vērojams metāllūžņu, dažādu metālu, ferokausējumu un zāģmateriālu pārvadājumos.

Ģenerālkravu segmentā šogad apstrādāts 4,23 miljoni tonnu kravu, kas salīdzinājumā ar pagājušā gada astoņiem mēnešiem ir par 11% mazāk.

Kravu apgrozījuma kritums vērojams visos kravu veidos, tostarp segmenta nozīmīgākajā kravu grupā - konteineru pārvadājumos.

Šogad konteinerizēto kravu ir par 3,9% mazāk nekā pērn atbilstošajā laika periodā. Vienlaikus palielinājies ir Rīgas ostā pārkrauto tukšo konteineru skaits - plus 40,7%. Par 10% sarucis arī otrs ģenerālkravu segmenta nozīmīgākais kravu veids - kokmateriāli.

Ļoti labi rezultāti ir sasniegti lejamkravu pārvadājumu segmentā

- pieaugums pret iepriekšējā gada astoņiem mēnešiem ir 8,5%. Kopumā Rīgas ostas termināļos apstrādāts 7,32 miljoni tonnu lejamkravu, no tām 7,26 miljoni tonnu ir naftas produkti. Pakāpeniski pieaug arī sašķidrinātās gāzes apjoms.

Šogad Rīgas ostā apkalpoti 375 500 pasažieru, kas ir par 35,2% mazāk nekā pagājušajā gadā. Kā ziņots, kompānijai «Tallink» nav izdevies Rīgas brīvostai piesaistīt vēl vienu prāmi, tāpēc būtiskas izmaiņas pasažieru pārvadājumos pagaidām nav plānotas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu