Šogad rallijā «Kurzeme» gaidāms spēcīgs braucēju sastāvs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Volonts, www.volontsphotography.com

Šonedēļ gaidāmajā rallijā «Kurzeme» gaidāms spēcīgs braucēju sastāvs, tāpēc nav prognozējams, kurš tajās uzvarēs, trešdien preses konferencē izteicās sacīkšu direktors Uldis Hmieļevskis.

Rallijs «Kurzeme», kas norisināsies no 28. līdz 30.augustam, ir senākais un tradīcijām bagātākais rallijs Baltijas valstīs, kas Liepājā notiek jau no 1965.gada.

«2010.gadā mainījām sacensību filozofiju un bez rallija automašīnām iesaistījām arī citus ar motoru aprīkotus braucamrīkus. Liepāja vienmēr bijusi tehnisko sporta veidu pilsēta,» pauda Hmieļevskis. «Šogad sacensībās būs spēcīgs sastāvs, tāpēc nevar prognozēt, kurš varētu uzvarēt.»

Rallija direktors sacīja, ka šogad pasākumā ir padomāts par skatītājiem, kuriem būšot iespēja piedalīties atsevišķās sacensībās. Šogad vienlaicīgi norisināšoties arī plaši mākslas un kultūras pasākumi.

«Nākamgad rallijam apritēs jau 50 gadi, bet šogad jau nedaudz iesāksim svinības, rīkojot leģendu ralliju, kur brauks pazīstami cilvēki un leģendāri braucēji. Būs divas izlases - Liepājas un Latvijas -, kuras mērosies spēkiem,» minēja Hmieļevskis, piebilstot, ka sacensības tiešraidē būs vērojamas «Latvijas Mobilā telefona» (LMT) lapā «m.lmt.lv».

Tikmēr Latvijas jaunais autobraucējs Ralfs Sirmacis no «LMT Autosporta akadēmijas» komandas uzskata, ka šogad rallijs būs interesants. «Uz tām braukšu tikai ar vienu mērķi - uzvarēt. Manu panākumu pamatā ir smags darbs treniņos. Lai brauktu, ātri jābūt labā formā.»

Ātruma festivāla rallija «Kurzeme» laikā notiks ne tikai Latvijas un Igaunijas čempionāta posms rallijā, bet arī Latvijas čempionāts rallijsprintā, vēsturisko automašīnu regularitātes rallijs, KTSK kauss standartautomobiļiem, kā arī Latvijas čempionāta ūdens motosportā noslēdzošais posms.

Foto: Raimonds Volonts, www.volontsphotography.com

Savukārt rallija vēsturisko automašīnu sacensību pārstāvis Agris Staņēvičs, piebilda, ka gaidāmās sacīkstes norisināsies uz regularitāti, tāpēc visu izšķiršot precizitāte, nevis ātrums.

«Jauda vai citi tehniski uzlabojumi tik ļoti neietekmē vēsturisko spēkratu sacensību rezultātu. Šajā rallijā startēs 1984.gadam ražotas automašīnas,» atklāja Staņēvičs.

Tikmēr Latvijas Ūdens motosporta federācijas (LŪMSF) prezidents Atis Slakteris atzina, ka gaidāmais motorlaivu posms solās būt intriģējošs, jo tajā izšķirsies valsts čempiontituls.

Šogad pilsētas ātrumposms atradīsies vēl nebijušā vietā - Jaunliepājā, starp Parka ielu, Zemnieku ielu un Tirgus ielu, - un sportistiem posms būs jāveic abās sacensību dienās. Rallija starts paredzēts Rožu laukumā, savukārt pārējās rallija aktivitātes Liepājā notiks otrpus Tirdzniecības kanālam.

Rallijā ar pirmo numuru startēs šīs sezonas Latvijas čempionāta līderi N4 grupā Jānis Vorobjovs/Andris Mālnieks («Mitsubishi Lancer Evo X»), kuri jau nedēļas nogalē var kļūt par čempioniem.

Tāpat rallijā «Kurzeme» pirmo reizi Latvijas autosporta vēsturē kāds no šīs valsts pilotiem rallijā startēs ar R5 klases automašīnu - ar «Ford Fiesta R5» brauks Mārtiņš Svilis ar stūrmani Ivo Pūķi. Viņiem piešķirts piektais starta numurs.

Kopumā rallija sacensībās piedalīsies 97 ekipāžas, kas pārstāvēs astoņas dažādas valstis - Latviju, Igauniju, Lietuvu, Krieviju, Ukrainu, Kazahstānu, Monako un Lielbritāniju.

Rallija sacensības sāksies ceturtdien, 28.augustā, plkst.18 ar testa ātrumposmu Aizputes novada Kalvenes pagastā, savukārt Ātruma festivāla rallija «Kurzeme 2014» atklāšanas ceremonija notiks piektdien, 29.augustā, plkst.15.15 Rožu laukumā, Liepājā.

Foto: Raimonds Volonts, www.volontsphotography.com

Tikmēr ātrumlaivu sacensības šogad notiks Liepājas Tirdzniecības kanālā, starp Tramvaja tiltu un Jauno tiltu.

Vēsturiski Liepāja uzņēmusi Latvijas PSR un PSRS rallija čempionāta posmus, pēc neatkarības atjaunošanas arī Lietuvas, Igaunijas, Krievijas čempionāta posmus. Vairākus gadus «Kurzeme» tika novērtēta arī kā labi organizēts Eiropas čempionāta posms.

Biļetes uz ralliju iepriekšpārdošanā nopērkamas «Biļešu servisa» kasēs, kā arī interneta tirdzniecības vietās «Bilesuserviss.lv», «Piletilevi.ee» un «Bilietupasaulis.lt». Tāpat tās iegādājamas «Skandi Motors» filiālēs Rīgā - Lielirbes ielā 32 - un Liepājā - Brīvības ielā 146c -, kā arī Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojā Rožu laukumā 5/6.

Kā zināms, aizvadītajā gadā «Kurzemes» rallijā triumfēja Igaunijas braucējs Georgs Gross («Ford Focus WRC»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu