«R.E.M.» nav sajūsmā, ka Tramps izmanto grupas dziesmu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Amerikāņu grupas «R.E.M.» dalībniekus sadusmojis tas, ka ASV prezidenta amata kandidāts Donalds Tramps kampaņā izmantojis dziesmu «It's the End of the World AS We Know It (And I Feel Fine)».

Maikls Staips, Maiks Mills un Pīters Baks iebilduši pret 1987. gada hita izmantošanu Trampa kampaņas pasākumā trešdien Vašingtonā.

«Ejiet ieskrieties, skumjie, pēc uzmanības izsalkušie un varaskārie vīreļi,» tvītoja Staips. «Neizmantojiet mūsu mūziku un manu balsi savās idiotiskajās šarādēs, ko saucat par kampaņu.»

«Es domāju, ka oranžais klauns [Tramps] darīs jebko, lai tikai būtu uzmanības centrā. Es negribu viņam sagādāt šo prieku,» piebilda basģitārists Mills.

Grupa vēlāk publicēja kopīgu paziņojumu sociālajā tīklā «Facebook». «Lai arī mēs neesam piekrituši mūsu mūzikas izmantošanai šajā politiskajā pasākumā un pieprasām kandidātiem pārtraukt un to vairs nedarīt, tomēr neaizmirsīsim, ka uz spēles ir vēl daudz svarīgākas lietas,» norāda mūziķi. «Medijiem un vēlētājiem jāraugās uz kopainu, neļaujot pompoziem politiķiem novērst uzmanību no svarīgākajiem notikumiem un pašreizējās prezidenta vēlēšanu kampaņas.»

Tramps saniknojis arī kanādiešu mūziķi Nīlu Jangu, kura dziesmu «Rockin' In The Free World» jūnijā izmantoja paziņojumā par kandidēšanu no republikāņu partijas. Jangs sacīja, ka neesot atļāvis izmantot savu mūziku un patiesībā atbalstot vienu no visliberālākajiem ASV senatoriem Vērmontas pārstāvi Bērniju Sandersu, kurš sacentīsies ar Hilariju Klintoni par demokrātu nomināciju.

«Es saceru mūziku cilvēkiem, nevis kandidātiem,» teica Jangs, taču vēlāk atļāva Sandersam izmantot dziesmu reklāmas kampaņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu