Rasnačs: Bēgļu jautājuma dēļ valdība neizjuks

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Bēgļu jautājuma dēļ pašreizējā valdība neizjuks, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta panorāma» apgalvoja tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK).

Viņš pauda uzskatu, ka nacionālās apvienības «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) nostāja bēgļu jautājumā «nekādā gadījumā nevar būt par pamatu valdības nestabilitātei vai krišanai, vienkārši valdības darbs acīmredzot būs saistīts ar ilgstošākām diskusijām un ilgstošākiem kompromisa meklējumiem, un acīmredzot biežāk bēgļu jautājums tiks skatīts koalīcijas padomē».

Rasnačs apgalvoja, ka patlaban jau esot panākta obligāto bēgļu uzņemšanas kvotu noraidīšana. «Tā arī ir daļa no panākuma,» lepojās ministrs, piebilstot, ka «imigrācijas plūsmas lavīnas» izraisīšanā ir vainojams Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers un viņa pieeja šīs problēmas risināšanā neesot bijusi pareiza.

Jautāts par to, kā Ministru prezidente Eiropas institūcijās varēs paust Latvijas valdības nostāju bēgļu jautājumā, ja valdošajā koalīcijā tomēr netiks atrasts kompromiss šajā jautājumā, Rasnačs atbildēja, ka tādā gadījumā VL-TB/LNNK ar savu atsevišķo viedokli vienkārši paliks mazākumā. «Ja valdības vairākums - «Vienotība» un Zaļo un zemnieku savienība - nolemj tomēr stipri piekāpties Junkera ultimāta virzienā, mēs vienkārši paliekam mazākumā. Mēs nekādā veidā ar to neprasām kaut ko mainīt vai grozīt valdības sastāvā,» uzsvēra Rasnačs.

Kā ziņots, EK prezidents Junkers trešdien uzrunā Eiropas Parlamentā (EP) par stāvokli Eiropas Savienībā (ES) paziņojis, ka EK ierosina dalībvalstīm obligātā kārtā uzņemt 160 000 imigrantu no Itālijas, Grieķijas un Ungārijas.

«ES tagad nav laiks baidīties, tagad ir laiks drosmīgai rīcībai,» savā pirmajā uzrunā par stāvokli ES pavēstīja Junkers.

Kā norādīja Junkers, vienošanās par 160 000 bēgļu sadali pa dalībvalstīm ir jāpieņem nākamajā nedēļā gaidāmajā ES tieslietu un iekšlietu ministru ārkārtas sanāksmē.

Tikmēr Latvijā bēgļu uzņemšana radījusi nesaskaņas starp koalīcijas partneriem, jo nacionālā apvienība iebilst pret bēgļu uzņemšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu