Populāras ruma kokteiļu receptes

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Kāds kokteilis nāk prātā pirmais, domājot par rumu? Vasarīgi atsvaidzinošais kubiešu mohito ar piparmētrām un laimu vai Cuba libre? Rums joprojām ir bāros viens no iecienītākajiem dzērieniem, īpaši kokteiļos. Šeit apkopotas populāras ruma kokteiļu receptes, kuru pagatavošanai parasti izmanto Havana Club rumu. Kubas bezrūpīgi smeldzīgo noskaņu palīdzēs sajust tradicionālo kokteiļu varianti, kurus, dzīvojot Kubā, bija īpaši iecienījis neviens cits kā leģendārais Ernests Hemingvejs. Priekā!

Foto: publicitātes

Īstākā mohito recepte joprojām saglabājusies tieši Kubā, kur vietējie bārmeņi to pārmantojuši no paaudzes paaudzē. Dažādās Kubas pilsētās spāņu valodā kokteiļa nosaukums rakstāms dažādi – vai nu mojito, vai moxito. Eiropā nonākušie mohito varianti bieži vien ir vienkāršoti, un to sastāvs atšķiras no slavenā Kubas priekšteča. Īsta Kubas mohito sastāvā ir:

50 ml Havana Club 3 Añejo ruma, 20 ml svaigi spiestas laima sulas, 2 tējkarotes baltā cukura, 57 piparmētru lapiņas, gāzēts ūdens, ledus lielos gabalos.

Arī pagatavošana ir īsti kubiska – vienkārša. Īstu Kubas mohito spēj sajaukt ne tikai bārmenis, bet katrs cienīgs kubietis: glāzē ielej svaigi spiestu laima sulu, pievieno 2 tējk. baltā cukura, tas kusīs ātrāk, kā brūnais un dos vienmērīgāku garš. Ieliekam piparmētru lapiņas. Glāzes saturu saspaida ar stampiņu. Rūpīgi samaisa sastāvdaļas un pa virsu uzlej vienkāršu gāzētu ūdeni, nevis saldinātu limonādi, kā pie mums pierasts, ja kokteili vēlas saldāku, cukuru var likt vairāk. Pēc tam pievieno 50 ml Havana Club 3 Añejo ruma un piepilda glāzi ar lieliem ledus gabaliem tas kusīs lēnāk un ļaus kokteili izbaudīt ilgāk. Dekorē ar laima šķēlīti vai piparmētru lapiņām – recepte, ko pagatavot mājas apstākļos var ikviens ātri un vienkārši.

Mohito bija viens no iecienītākajiem Ernesta Hemingveja kokteiļiem. Parasti viņš to baudīja slavenajā Havanas bārā Bodeguita del Medio. Slavenais rakstnieks izdomāja arī savu variantu, kā uzlabot tradicionālo mohito recepti, padarot kokteili stiprāku, atsakoties no ledus un ūdens.

Drosmīgajiem – Hemingveja iecienītā mohito recepte Havanas bārā Bodeguita del Medio

Foto: publicitātes

Glāzē ielej laima sulu, pievieno balto cukuru un piparmētru lapiņas. Visu sastampā, pielej gaišo rumu un šampanieti. Dekorē ar piparmētru zariņu.

Foto: publicitātes

Daikiri tāpat kā mohito ir viens no pasaulē populārākajiem kokteiļiem. Tā sauc arī vienu no slavenākajām Kubas pludmalēm. Daikiri bija viens no ASV prezidenta Džona Kenedija iecienītākajiem kokteiļiem.

50 ml Havana Club 3 Añejo ruma, 30 ml svaigas laima sulas, 20 ml cukura sīrupa.

Visas sastāvdaļas salej šeikerī, pievieno sasmalcinātu ledu un sakrata. Caur sietu ielej kokteiļglāzē. Dekorē ar laima šķēlīti.

Ernests Hemingvejs, dzīvojot Kubā vairāk nekā 20 gadu, bārā La Floridita radīja pats savu daikiri recepti. Kā jau liels dēkainis, viņš uzskatīja, ka galvenā sastāvdaļa jebkurā kokteilī ir īsts Kubas rums, kāds ir Havana Club, turklāt tam jābūt pievienotam pietiekamā daudzumā.

Foto: publicitātes

40 ml Havana Club 3 Añejo, 20 ml laima sulas, 20 ml ķiršu liķiera, 1 tējk. cukura sīrupa, sasmalcināts ledus.

Sastāvdaļas pilda šeikerī, stipri sakrata un izkāš caur sietu - kokteiļglāzē. Pāris pilieni greipfrūtu sulas šo daikiri pārvērš par kokteili Hemingway Special.


Foto: publicitātes

50 ml Havana Club 3 Añejo ruma,120 ml Coca Cola, daži pilieni laima vai citrona sulas, ledus. Glāzē ieber ledus gabaliņus, pielej Kubas rumu un dažus pilienus laima vai citrona sulas. Pielej kolu, dekorē ar citrona vai laima šķēlītēm.

Interesanti! Nosaukums Cuba libre nav radies, kā varētu domāt, no 1959. gada sociālistiskās revolūcijas. Leģenda vēstī, ka kokteili izgudrojuši karavīri, kas Spānijas–Amerikas kara laikā ap 1900. gadu kādā Havanas bārā bieži cilājuši glāzes par Kubas «atbrīvošanu». Tā kā gan toreiz, gan vēlāk oriģinālās kokakolas Kubā nebija, sākotnējā sastāvdaļa, visticamāk, bija limonāde. 70. gadu sākumā rums ar kolu bija ASV prezidenta Ričarda Niksona iecienītākais kokteilis.

Foto: publicitātes

40 ml Havana Club 3 Añejo ruma, 15 ml Kahlua liķiera, 15 ml kakao krēma, 20 ml Triple Sec, sasmalcināts ledus.

Visas sastāvdaļas salej šeikerī, sakrata un pasniedz kokteiļglāzē.


Foto: publicitātes

40 ml Havana Club 3 Añejo ruma, 50 ml ābolu sulas, 20 ml ābolu liķiera, 1 karote karameļu sīrupa, ledus.

Visas sastāvdaļas salej šeikerī, sakrata un pasniedz kokteiļglāzē.


PĀRMĒRĪGA ALKOHOLA LIETOŠANA IR KAITĪGA JŪSU VESELĪBAI. ALKOHOLISKOS DZĒRIENUS AIZLIEGTS PĀRDOT, NODOT UN IEGĀDĀTIES NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu