17 iemesli, kāpēc mēs mīlam karalieni Elizabeti II! (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Skaistajā datumā 09.09.15. Lielbritānijas karaliene Elizabete II kļuva par visilgāk valdījušo britu monarhu, pārspējot līdzšinējo rekordisti – viņas vecvecvecmāmiņu karalieni Viktoriju. Kāpēc mēs tik ļoti mīlam sekot līdzi monarhu dzīvei?

Telegraph.com apkopojis vairākus iemeslus, kāpēc mīlam karalieni Elizabeti II.

1. Lai cik bieži viņa ir parādījusies sabiedrībā, neviens vēl aizvien nezina, ko viņa domā par dažādām lietām. Mūžīgs noslēpums.

2. Nekļūdīgā stila izjūta. Vai kādreiz viņa ir ierindota stila katastrofu topos? Starp citu, absolūtā līdere krāsu ziņā karaliskajā garderobē ir zilā krāsa - no tumši piesātinātā līdz dzidri debeszilajam tonim. Turklāt pēdējais vārds par to, ko vilkt mugurā, allaž pieder karalienei pašai, atklājusi viņas asistente Eindžela Kelija.

3. Viņas frizūra. Starp citu, viņa pārtrauca savus matus krāsot pirms 20 gadiem, kas pierāda, ka viņa prot novecot skaisti!

Foto: REUTERS/Scanpix

4. Cik daudz astoņdesmitgadnieku jūs zināt, kas vēl aizvien jāj ar zirgu?

Foto: REUTERS/Scanpix

5. Karalienes cepures! To ir tik daudz un tik dažādas!

6. Īpašais karalienes sveiciens, pret kuru nav vienaldzīgs neviens!

Foto: REUTERS/Scanpix

7. Viņas tradīcija pirms lenča izdzert glāzi džina ar toniku un aperitīvu «Dubonnet», kam pievienots ledus kubiciņš un citrona šķēlīte.

8. Viņa rīko perfektas dārza ballītes, kuras ir pārdomātas līdz pēdējam sīkumam.

9. Viņas taupība - viņa pilī izslēdz visas gaismas, lai taupītu elektrību.

10. Praktiskums -

viņas somiņām vēl aizvien ir piesūceknis, kas neļaus tai nokrist no virsmas.

Karalienes rokassomiņa kalpo par signālu, kad karaliene vēlas pamest kādu saviesīgu pasākumu. Kā atklāja karalienes iemīļoto aksesuāru firmas «Launer» īpašnieks Džeralds Bodmers, somiņas signāls esot pavisam vienkāršs: viņas augstība somiņu noliek uz galda pretī sev. Tas nozīmē, ka karaliene vēlas doties projām pēc apmēram 5 minūtēm. Izrādās, ka karalienes somiņā visbiežāk atrodas pūdernīca, mutautiņš, pildspalva, lūpu pomāde, ledenes un briļļu maks.

Jā, skaidru naudu karaliene nenēsā līdzi saviesīgos pasākumos!

11. Karalienes niķis labot vēsturiskās neprecizitātes kino drāmās un seriālos. Karalienes kaislība ir krustvārdu mīklas.

13. Viņas mīlestība pret korgijiem.

Foto: AP/ScanPix

14. Britiem Ziemassvētki nebūtu Ziemassvētki bez viņas uzrunas.

15. Viņa ir perfekta visā, ko dara. Patiesībā karaliene lielāko dienas daļu pavada pie papīru kaudzēm.

16. Vadīt auto karaliene iemācījās Otrā pasaules kara laikā un dara to joprojām. Tikai viņai vēl aizvien nav autovadītāja apliecības.

17. Karalienei Elizabetei II ir pašai savs sakņu dārzs. Karaļnama dārznieki šajā dārzā audzē tomātus, kāršu pupiņas, sīpolus, puravus un burkānus. Pēdējo reizi dārzeņi Bekingemas pilī tika audzēti Otrā pasaules kara gados, kad karaliskā ģimene mēģināja mudināt britus audzēt pašiem savus veselīgus produktus laikā, kad pārtika tika normēta.

Elizabete kļuva par monarhu 1952.gada 6.februārī 25 gadu vecumā pēc sava tēva karaļa Džordža VI nāves. Tas notika, kad viņa kopā ar vīru princi Filipu apmeklēja toreizējo britu koloniju Keniju. Oficiālā kronēšanas ceremonija Vestminsteras abatijā Londonā notika 1953.gada 2.jūnijā, dodot tautai laiku sērot par Džordža VI nāvi.

Karaliene savas valdīšanas laikā ir pieredzējusi 12 Lielbritānijas premjerministrus un 12 ASV prezidentus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu