Jānis Timma: Nav jānokar galvas un kāds jāsoda

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Jānis Timma, Latvijas basketbola valstsvienības aizsargs/uzbrucējs, pēc zaudējuma 74:75 Eiropas čempionāta (EČ) D apakšgrupas priekšpēdējā spēlē Ukrainas izlasei teica, ka nekas traks nav noticis. Ceturtdien jāpieveic Igaunija. «Nav jānokar galvas,» viņš sacīja.

«Tā dažreiz notiek. Spēles galotnē izšķīra viens metiens. Mēs neiemetām un zaudējām,» žurnālistiem sacīja Timma. «Neizgāja spēle, kā mēs to gribējām, un sākām cīnīties paši ar sevi.

Zinājām, ka jāuzvar, bet nekas nav noticis - jāspēlē ar igauņiem un jāvinnē.»

23 gadus vecais Timma spēli pret Ukrainu sāka starta piecniekā, laukumā pavadot 20 minūtes un 56 sekundes, kuru laikā guva 7 punktus, izcīnīja 5 atlēkušās bumbas un veica 2 rezultatīvas piespēles.

Pēc aizvadītām četrām spēlēm D apakšgrupā Latvijas izlases bilance ir 2/2 un tā ar sešiem punktiem pašlaik ieņem 3. vietu. Lai kvalificētos izslēgšanas spēļu turnīram, Latvijai ceturtdien jāpieveic Igaunijas komanda.

«Pēdējā uzbrukumā Dairim [Bertānam] no rokām izslīdēja bumba. Nepaveicās. Tas nav nekāds pasaules gals,» norādīja Timma.

«Nedomāju, ka Fesenko izdarīja kaut ko tādu, lai Ukraina uzvarētu. Viņš nospēlēja savu spēli, mēs neļāvām viņam izpausties, kā viņš grib, un tāds arī bija uzdevums,» pastāstīja Jānis Timma.

Trešās ceturtdaļas vidū Latvijas komanda noķēra spēles ritmu un sāka diktēt notikumus laukumā. «Jā, bijām uz sava viļņa. Šķita, viss aiziet - parādījās emocijas.

Tajā mirklī, iespējams, domājām, ka spēle beigusies un vinnējam, bet ukraiņi nepadevās.

Viņi iemeta savus metienus, turklāt diezgan smagus, arī pāri rokām. Cīnījāmies, darījām, ko varējām. Nav jānokar galvas un kāds jāsoda par sliktu spēli,» teica Timma.

«Jāizanalizē kļūdas un jāaizmirst šī spēle,» tā Timma. «Rīt [ceturtdien] ir jauna diena, jauna spēle. Pārbaudes spēlē igauņiem zaudējām, ko gan es negribu kaut kā vērtēt. Jāparāda savas stiprās puses, kā arī nevaram pieiet spēlei viegli. Neteikšu, ka Igaunija ir vāja komanda. Viņiem gan nav izteikta līdera. No Igaunijas neviens šajā čempionātā neko negaida, tāpēc viņiem nebūs spriedzes.»

Latvija ar Igauniju «Arēnā Rīga» tiksies ceturtdien plkst. 18.30. Tā D apakšgrupā būs priekšpēdējā spēle.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu