«Bon Jovi» un «Maroon 5» par Dalailamas atbalstīšanu liedz koncertēt Ķīnā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ķīnas valdība bez paskaidrojuma atcēlusi amerikāņu rokgrupu «Bon Jovi» un «Maroon 5» uzstāšanās. Ārzemju mediji min, ka iespējamais «Bon Jovi» aizlieguma iemesls varētu būt Dalailamas attēla izmantošana koncertā pirms pieciem gadiem. Ķīna jau iepriekš par Dalailamas vai Tibetas neatkarības aizstāvēšanu liegusi publiski uzstāties islandiešu dziedātājai Bjorkai, kā arī vairākiem akadēmiķiem un politiķiem.

Bija paredzēts, ka «Bon Jovi» nākamnedēļ sniegs pirmos koncertus Šanhaja un Pekinā. Koncertu rīkotāju kompānija AEG centusies pārliecināt Ķīnas valdību mainīt lēmumu, taču cerības esot nelielas, vēsta laikraksts «The Financial Times».

Atcelti arī šomēnes plānotie rokgrupas «Maroon 5» koncerti. Pie atcelšanas varētu būt vainojams Dalailamas apsveikums dzimšanas dienā no grupas tvitera konta.

Kā zināms, Bjorkai 2008. gadā tika liegta iebraukšana Ķīnā, jo viņa koncertā Šanhajā dziesmas «Declare Independence» laikā sāka skandināt Tibetas nosaukumu.

2011. gadā aizliegums tika piemērots ASV rokgrupai «Linkin Park», kas pirms tam konferencē Losandželosā bija nofotografējusies ar Dalailamu.

Ķīnas valdības dusmas izpelnījās arī Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons, kurš ar Tibetas garīgo līderi tikās 2012. gadā.

Šogad aprit 50 gadi kopš Tibetas autonomā reģiona dibināšanas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu