Rudaks kritizē komercradio par interesantas pašmāju mūzikas ignorēšanu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Pazīstamais mūzikas žurnālists, grāmatas «Rokupācija» autors Uldis Rudaks savā «Facebook» profilā dalījies pārdomās par to pašmāju mūziku, kura, neskatoties uz tās labo kvalitāti, bieži paliek nepamanīta. «Mani līdz sirds dziļumiem sanikno tas, ka «Martas asinis», «Hipstokrātija», «Starmetis», «Laika suns» u.c. laba mūzika paliek daudzu ausis nesasniedzis underground, kaut viņi spēlē patiešām mūsdienīgu un pietiekami melodiski popsīgu mūziku, lai skanētu katrā lielveikalā un komercradio, bet tur joprojām valda stagnācija tāpat kā pirms desmit, divdesmit un trīsdesmit gadiem,» viņš raksta.

Uldis atgādina, ka nesen klajā nākuši vairāki nozīmīgi ieraksti, taču sabiedrībā tie nerezonē.

«Tas par nosacīti jaunajiem, bet arī cienījamie veterāni Alis P un Ingus Baušķenieks nupat izdevuši izcilus albumus, kas tāpat paliek šaurā lokā, un tos pamana tikai Radio NABA,» viņš raksta.

Te gan taisnības labad jāpiebilst, ka tos pamana ne tikai Radio NABA, bet arī portāls TVNET (skat. resursus).

«Par to liecina kaut vai tas - ja es kādu no šiem uzlieku disenē, lielākā daļa cilvēku rauc degunus un draudīgi skatās manā virzienā, neizglītotie maitas, jo tas nav Dons, «Prāta Vētra», «Dzelzs Vilks», «Jumprava», «Aurora», «Pērkons», «Līvi» vai «Inokentijs Mārpls». Bet vēl lielākas maitas ir tie, kas viņus neizglīto, kaut viņiem ir tāda iespēja.»

www.facebook.com/uldis.rudaks

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu