Nevils uzvar Vācijā; Hyundai ieraksta savu vārdu WRC vēsturē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Labāko nedēļas nogali, kāda iespējama, pasaules rallija čempionāta Vācijas posma ietvaros aizvadījusi Hyundai rūpnīcas komanda.

Iemeslu gavilēt komandai sagādāja ne tikai vienības pārstāvis Tjerī Nevils (Beļģija), kurš Vācijā izcīnīja pirmo WRC uzvaru savā karjerā, bet arī otrs pilots Daniels Sordo (Spānija), pateicoties kuram Hyundai tika pie pirmās dubultuzvaras komandu konkurencē.

Līdz pat svētdienas pirmajam ātrumposmam rallija vadībā bija soms Jāri Mati Latvala (Volkswagen) un izskatījās, ka viņa iekrātā laika rezerve līdz tuvākajam sekotājam, britam Krisam Mīkam (Citroen) ir pietiekama, lai pēc panākuma Somijā Latvala atkal kāptu uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena. Taču kā soms, tā arī viņam sekojošais brits pirmajos divos pēdējās dienas ātrumposmos pieļāva kļūdas un sacensības vairs neturpināja.

Foto: AFP/LETA

Hyundai braucēji tikmēr turēja savu tempu, brauca droši un stabili, un sniegums sarežģītajā Vācijas rallija asfalta un betona seguma trasē atmaksājās.

Trešo vietu Vācijā izcīnīja norvēģis Anreass Mikelsens (Volkswagen), kurš uzvarētājam finišā zaudēja 58 sekundes.

Var atzīmēt, ka labu sniegumu uz pasaules rallija skatuves turpina demonstrēt igaunis Ots Tanāks. Sportists, startējot ar WRC2 klases Ford Fiesta, Vācijas rallija kopvērtējumā ierindojās desmitajā vietā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc deviņiem posmiem līderis ar 187 punktiem joprojām ir Ožjē, bet viņam ar 143 punktiem seko Latvala. Līderu divniekam pietuvojās Mikelsens, kurš tagad ticis pie 110 punktiem, ziņo LETA.

Pasaules rallija čempionāts turpināsies ar Austrālijas ralliju, kas norisināsies no 11. līdz 14.septembrim. Pēc tā kalendārā vēl iekļauti Francijas un Spānijas ralliji oktobrī, bet sezona noslēgsies ar tradicionālā Velsas rallija uzvarētāja paziņošanu 16.novembrī.

Vācijas rallija TOP 10

1.T. NEUVILLE
2.D. SORDO+40.7
3.A. MIKKELSEN+58.0
4.E. EVANS+1:03.6
5.M. HIRVONEN+1:10.5
6.M. OSTBERG+1:22.7
7.M. PROKOP+4:52.8
8.D. KUIPERS+9:18.1
9.P. TIDEMAND+11:35.4
10.O. TANAK+11:37.2
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu