Latvala pēc Ožjē avārijas nostiprinās Vācijas rallija vadībā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen Motorsport

Soms Jari Mati Latvala no «Volkswagen» komandas nostiprinājies līderpozīcijās pēc Vācijā notiekošā pasaules autorallija čempionāta (WRC) devītā posma otrās dienas, bet avāriju sestdien piedzīvoja pasaules čempions francūzis Sebastjans Ožjē.

Pēc sestdienas Latvala pārsvaru pār otrās vietas īpašnieku ar «Citroen» braucošo britu Krisu Mīki palielinājis līdz 56 sekundēm, bet trešais tikmēr ir pasaules vicečempions Tjerī Nevils («Hyundai»).

Latvala sestdien bija ātrākais piecos no septiņiem ātrumposmiem.

Tikmēr nedienas turpinājās pasaules čempionam Ožjē, kurš pēc piektdien piespriestā desmit minūšu soda sestdien astotajā «dopā» lielā ātrumā ietriecās ceļa nožogojumā. Pēc šī negadījuma ātrumposms tika atcelts, bet sportistam kopā ar stūrmani bija jāapmeklē slimnīca, kur gan nekas nopietns konstatēts netika.

Sacensības noslēgsies svētdien ar vēl četriem «dopiem».

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc astoņiem posmiem Ožjē kontā ir 187 punkti. Viņam ar 143 punktiem seko Latvala, bet trešo pozīciju ar 95 punktiem ieņem Andrēass Mikelsens no Norvēģijas («Volkswagen»).

Pasaules čempionāta kalendārā šosezon ir 13 sacīkstes. Noslēdzošais sezonas posms novembra vidū tiks aizvadīts Velsā.

Ožjē par pasaules čempionu pērn tika kronēts jau divus posmus pirms sezonas beigām. Pirms tam deviņus gadus pēc kārtas - no 2004. līdz 2012.gadam - čempiona gods tika leģendārajam francūzim Sebastjanam Lēbam.

Foto: Volkswagen Motorsport
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu