Veiksmīgi sācies Baltijas ceļa 25.gadadienai veltītais velobrauciens (18)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šodien no rīta plkst.9.50 pie Igaunijas robežas tika dots simbolisks starts Baltijas ceļa 25.gadadienai veltītajam velobraucienam, un to iesāka 50 cilvēku kolonna, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja pasākuma organizatori.

Patlaban kolonna tuvojas Valmierai un braucienā piedalās jau 150 dalībnieki. Kā prognozē organizētāji, pie Valmieras dalībnieku skaits būtiski pieaugs, bet vislielākais dalībnieku skaits tiek sagaidīts pēdējos posmos pie Rīgas. Ņemot vērā labvēlīgos laika apstākļus, būtu iepriecinoši, ja dalībnieku skaits pieaugtu līdz 2000, norāda organizētāji, un aicina ikvienu interesentu ņemt velosipēdu un ķiveri un pievienoties braucējiem, jo mērķis ir sapulcināt braucienā iespējami vairāk dalībnieku.

Pēdējos posmos pie Rīgas braucienā piedalīsies arī aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube. Vakarā pirms plkst. 20 pie Kongresu nama dalībniekus sagaidīs NBS orķestris un notiks simboliska abu kolonnu satikšanās.

Viena no kolonnām startu sāka no Igaunijas robežas, bet otra - no Lietuvas robežas. Katrai kolonnai pa priekšu brauc automašīnas ar visu trīs Baltijas valstu karogiem.

Plkst.15 dalībnieki startēs arī no Lietuvas robežas, aģentūru LETA iepriekš informēja Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamentā.

Velobrauciens noslēdzoties, kopumā būs nobraukti 260 kilometri.

Posms no Lietuvas robežas līdz Kongresu namam būs 84 kilometrus garš un sadalīts astoņos starpposmos, bet posms no Igaunijas robežas līdz Kongresu namam paredzēts 176 kilometrus garš. Tas būs sadalīts 17 starpposmos, katra posma vidējais attālums ir desmit kilometri, bet vidējais braukšanas ātrums - 18 kilometri stundā.

Pasākumā kā brauciena dalībnieki iesaistīsies arī karavīri, zemessargi un jaunsargi, kā arī policisti, robežsargi un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvji.

Bruņotie spēki un Valsts policija atgādina, ka aizsargķiveres brauciena laikā ir obligātas un nepieciešams līdzi ņemt autovadītāja vai velosipēda vadītāja apliecību. Bērni līdz 14 gadu vecumam drīkst piedalīties velobraucienā tikai kopā ar vecākiem, savukārt jauniešiem no 15 līdz 18 gadu vecumam līdzi jābūt rakstiskai vecāku atļaujai.

Pasākumu organizē NBS sadarbībā ar Aizsardzības un Iekšlietu ministrijas padotības iestādēm, kā arī Latvijas Pašvaldību savienību.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu