Vienības velobraucienā pietrūkst ap 100 dalībnieku, lai pārspētu 1939.gada rekordu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zigismunds Zālmanis

Šodien Siguldas apkārtnē notikušajā ikgadējā Vienības velobraucienā piedalījās vairāk nekā 6000 dalībnieku un tika sasniegts dalībnieku rekords atjaunotajā Latvijas republikā, tomēr līdz 1939.gada velobraucēju skaita rekorda pārspēšanai pietrūka aptuveni 100 dalībnieki, informēja organizatoru pārstāvis Toms Markss.

Rekordliels skaits dalībnieku piedalījās «Latvijas Dzelzceļa» tautas šosejas braucienā - tajā pirmo reizi piedalījās 5000 velobraucēju.

Markss informēja, ka organizatori jebkurā gadījumā ir priecīgi un gandarīti par tik lielu dalībnieku skaitu. Viss iecerētais ir izdevies bez kādas aizķeršanās un atmosfēra pasākumā bijusi lieliska. Šie ir lielākie riteņbraukšanas svētki ar tik lielu dalībnieku skaitu, sacīja Markss.

«Itera» sporta šosejas braucienā uzvaru svinēja Krists Neilands un Katrīna Jaunslaviete, SEB MTB distancē triumfēja Arnis Pētersons un Lelde Ardava, kamēr LDz tautas šosejas braucienā uzvaras lauri Kasparam Kipuram un Viktorijai Sipovičai.

Dalībnieku vidū bija arī Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis, aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, ekonomikas ministre Dana Reizniece Ozola un daudzas citas sabiedrībā zināmas personības.

Kā ziņots, šodien ikvienam aktīvās atpūtas cienītājam bija iespēja izvēlēties kādu no trijām distancēm - 100 kilometru garo sporta šosejas braucienu, 45 kilometru SEB MTB braucienu vai pašu masveidīgāko 37 kilometru «Latvijas Dzelzceļa» tautas šosejas braucienu.

Tālajā 1939.gadā Vienības velobraucienā piedalījās 6226 dalībnieki, un šis rekords vēl joprojām nav pārspēts, lai gan šāds nodoms sacensību rīkotājiem ir bijis labu laiku.

Latvijas riteņbraucēju vienības velobrauciens šogad svin 25 gadu jubileju. Šis tautas pasākums guva negaidīti lielu atsaucību pirmskara periodā - laikā no 1936. līdz 1939.gadam. Toreiz, pateicoties tā laika prezidenta Kārļa Ulmaņa atbalstam, velobrauciens pulcēja vairākus tūkstošus dalībnieku.

Velobrauciens pēc Ernesta Pūces un citu veloentuziastu iniciatīvas tika atjaunots 1995.gadā. Kopš gadsimta sākuma šos lielos riteņbraukšanas svētkus rīko Igo Japiņa sporta aģentūra, un arī norises vieta šajā gadsimtā nav mainījusies - velomīļus septembra pēdējā svētdienā tradicionāli uzņem Sigulda.

Pēdējos gados dalībnieku skaits velobraucienā pārsniedzis 5000 riteņbraucēju. Šogad pasākuma rīkotājiem bija iecere pārspēt 1939.gada rekordu, pulcējot vairāk nekā 6500 aktīvās atpūtas cienītāju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu