General Motors samazina ražošanas apjomus Krievijā (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

ASV autobūves koncerns General Motors paziņojis, ka lejupslīdošā Krievijas auto tirgus dēļ samazinās ražošanas apjomus savā Sanktpēterburgas rūpnīcā.

Rūpnīca, kas atrodas Sanktpēterburgas pievārtē un ražo Chevrolet Cruze, Opel Astra un Chevrolet Trailblazer automobiļus, darbosies tikai četras dienas augustā, četras septembrī un tikai oktobrī darba apjoms tiks palielināts līdz astoņām dienām.

Jauno automobiļu pārdošanas apjomi Krievijā šogad ir sarukuši, jo ekonomiskās izaugsmes tempi palēninās un iedzīvotāji lielākus pirkumus atliek. Patērētāju noskaņojumu Krievijā negatīvi ietekmē arī Rietumu noteiktās ekonomiskās sankcijas par kaimiņvalsts izdarībām Ukrainā.

Krievijas auto tirgus kritums uzņem tempus, proti, ja jūnijā, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pirms gada pārdošanas apjomi samazinājās par 17 procentiem, tad jūlijā kritums jau sasniedza 23 procentus.

Statistikas dati liecina, ka jūlijā Chevrolet pārdošanas apjoms Krievijā saruka par 45% līdz 8457 vienībām, bet Opel automobiļu noiets samazinājās par 25% līdz 4927 vienībām.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu