Lelde Ardava izcīna trešo vietu UCI kategorijas velokrosā Hainanā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andrew Reimann

Latvijas riteņbraucēji noslēguši dalību divās UCI kategorijas velokrosa (cyclo – cross) sacensībās Ķīnā. Hainanā notikušajā velokrosā sieviešu elites grupā trešo vietu izcīnīja Lelde Ardava, bet vīriešu konkurencē Oskaram Muižniekam desmitā pozīcija.

Ļoti veiksmīgi Latvijas riteņbraucēji sevi apliecināja «Qiansen Trophy» velokrosā, kam pieškirta UCI C1 kategorija. Sieviešu konkurencē par lielu pārsteigumu uzvaru izcīnīja «Ebike Machine» komandas braucēja Katrīna Jaunslaviete, kas ātri vien nonāca pasaules vadošo velokrosa portālu uzmanības epicentrā.

Trešdien Latvijas sportisti jau cīnījās citās UCI C1 kategorijas sacensībās, kas šoreiz notika Hainanā. Rīkotāji bija sagatavojuši visai interesantu un pietiekami smagu trasi, kas no braucējiem prasīja daudz fiziskā spēka un labu tehnisko sagatavotību.

Sieviešu elites konkurencē šoreiz, atrodoties līderu vidū, tehniska neveiksme piemeklēja Katrīnu Jaunslavieti, kura par augstām vietām cīnīties vairs nevarēja. Tikmēr ļoti atzīstami sevi parādīja otra mūsu sportiste Lelde Ardava. «Rietumu – Delfin» riteņbraucēja un šā gada Latvijas čempione MTB maratonā turējās brauciena priekšpusē, bet finišēja augstajā trešajā vietā, kas ir Leldes lielākais panākums velokrosā.

Par uzvarētāju kļuva 41 gadu vecā zviedriete Asa Maria Erlandsone. Viņas laiks trasē bija 42 minūtes un 57 sekundes. Otro vietu ieguva ASV pārstāve Emīlija Kačoreka, kas uzvarētājai piekāpās par 5 sekundēm. Lelde Ardava Erlandsonei zaudēja 44 sekundes.

Vīriešu konkurencē, tāpat kā iepriekšējā velokrosā, arī šoreiz nepārspēts palika pazīstamais beļģu sportists Vieste Bosmans. Viņš par 9 sekundēm apsteidza čehu riteņbraucēju Radomiru Siumuneku. Tikmēr trešais bija francūzis Stīvs Čainels, no beļģa atpaliekot par 1 minūti un 7 sekundēm.

Atzīstamu rezultātu sasniedza Oskars Muižnieks. «Sportlife Cycling team» komandu ikdienā pārstāvošais sportists ieņēma desmito vietu, uzvarētājam zaudējot 3 minūtes un 7 sekundes. «Rietumu – Delfin» komandas Igaunijas riteņbraucējs Pēters Prūss bija 18. (+00:06:12), Uldis Ālītis finišēja 22. pozīcijā, Andris Smirnovs bija 32., Raivis Sarkans 37., bet Dmitrijs Sorokins tika ierindots 47. pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu