Rallijs Kurzeme nebūs tikai rallijs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Volonts, www.volontsphotography.com

Augusta izskaņā paredzētā rallija «Kurzeme» rīkotāji cer uz plašu skatītāju interesi, informēja pasākuma pārstāvis Dzintars Hmieļevskis.

Rallijs «Kurzeme», kas norisināsies no 28. līdz 30.augustam, ir senākais un tradīcijām bagātākais rallijs Baltijas valstīs, kas Liepājā notiek jau no 1965.gada.

«Jau vairākus gadus «Kurzeme» nav tikai rallijs. Tas ir kļuvis par nozīmīgu festivālu, kura laikā cilvēki var iepazīties arī ar citiem motoru sporta veidiem gan kā skatītāji, gan piedalīties paši. Šogad rallijs «Kurzeme» apvienos dažādas automašīnu sacensību disciplīnas, kā arī ātrumlaivu sacensības,» pasākumam veltītā preses konferencē trešdien atzina rallija direktors Uldis Hmieļevskis.

Ātruma festivāla rallijs «Kurzeme» laikā notiks ne tikai Latvijas un Igaunijas čempionāta posms rallijā, bet arī Latvijas čempionāts rallijsprintā, vēsturisko automašīnu regularitātes rallijs, KTSK kauss standartautomobiļiem, kā arī Latvijas čempionāta ūdens motosportā noslēdzošais posms.

Šogad pilsētas ātrumposms atradīsies vēl nebijušā vietā Jaunliepājā, starp Parka ielu, Zemnieku ielu un Tirgus ielu, un sportistiem posms būs jāveic abās sacensību dienās. Rallija starts paredzēts Rožu laukumā, savukārt pārējās rallija aktivitātes Liepājā notiks otrpus Tirdzniecības kanālam.

«Pilsētas ātrumposms katru gadu notiek citā vietā, lai parādītu Liepāju no visdažādākajiem skatu punktiem. Cilvēku interese par autosportu pagājušajā gadā bija ļoti liela, tāpēc šā gada sacensībām esam piemeklējuši plašāku teritoriju, lai visi interesenti varētu ērti vērot sacensības,» piebilda Uldis Hmieļevskis.

Tāpat rallijā «Kurzeme» pirmo reizi Latvijas autosporta vēsturē kāds no šīs valsts pilotiem rallijā startēs ar R5 klases automašīnu - ar «Ford Fiesta R5» brauks Mārtiņš Svilis ar stūrmani Ivo Pūķi.

Kā uzsver Sviļa pārstāvji, šī brīža tendences autosportā liecina, ka agrāk vai vēlāk R5 klase pilnībā aizstās līdz šim rallijā populārās klases. Viņa komanda aktīvi strādā, lai jau tuvākajā nākotnē ar šādu auto būtu iespējams startēt visu sezonu.

«Šī automašīna vadās daudz, daudz citādāk nekā visas tās rallija automašīnas, ar kurām līdz šim esmu braucis. «Ford Fiesta R5» ir sekvenciālā pārnesumkārba, īsāka riteņu bāze, asākas bremzes un daudz citādāka jaudas līkne,» pēc Igaunijā aizvadītajiem pirmajiem treniņiem izteicies Svilis. «Nenoliedzami, šis ir ļoti konkurētspējīgs auto, tikai, lai pilnībā izmantotu potenciālu, būs nepieciešams laiks un mana spēja adaptēties. Līdz startam rallijā «Kurzeme» mēs vēl aizvadīsim apjomīgu treniņu sēriju Igaunijā, kā arī piedalīsimies testa ātrumposmā pirms paša rallija. Protams, vēlamies cīnīties par uzvaru rallijā, bet tas būs grūti gan fiziski, gan psiholoģiski.»

«Pasākuma laikā notiks arī pilnīgi jaunā «Nissan Qashqai» parādes brauciens, un šīs automašīnas īpašnieki sacentīsies ātrbraukšanā Liepājas pilsētas ātrumposma trasē,» skaidroja «Skandi Motors» Liepājas filiāles vadītājs Uģis Deķeris.

Tikmēr ātrumlaivu sacensības šogad notiks Liepājas Tirdzniecības kanālā, starp Tramvaja tiltu un Jauno tiltu.

Foto: Raimonds Volonts, www.volontsphotography.com

«Liepājas kanāls ir ļoti interesanta vieta ātrumlaivu sacensībām gan pašiem sportistiem, gan skatītājiem, jo nav daudz tādu trašu, kur skatītāji varētu piekļūt tik tuvu un sacensības vērot no visām pusēm. Sportistiem ierobežotā trase un specifiskais izkārtojums nozīmē papildu slodzi un koncentrēšanos,» atzina Liepājas ūdens motosporta kluba «UPB Energy» vadītājs Ēriks Ķiepe-Kipge.

Vēsturiski Liepāja uzņēmusi Latvijas PSR un PSRS rallija čempionāta posmus, pēc neatkarības atjaunošanas arī Lietuvas, Igaunijas, Krievijas čempionāta posmus. Vairākus gadus «Kurzeme» tika novērtēta arī kā labi organizēts Eiropas čempionāta posms.

Kopš 2010.gada «Kurzeme» pulcē ne tikai Latvijas un tuvāko kaimiņvalstu labākos rallija braucējus, bet citu motoru sporta veidu pārstāvjus.

Foto: Raimonds Volonts, www.volontsphotography.com

Biļetes uz ralliju iepriekšpārdošanā nopērkamas «Biļešu servisa» kasēs, kā arī interneta tirdzniecības vietās «Bilesuserviss.lv», «Piletilevi.ee» un «Bilietupasaulis.lt». Tāpat tās iegādājamas «Skandi Motors» filiālēs Rīgā - Lielirbes ielā 32 - un Liepājā - Brīvības ielā 146c -, kā arī Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojā Rožu laukumā 5/6.

Kā zināms, aizvadītajā gadā «Kurzemes» rallijā triumfēja Igaunijas braucējs Georgs Gross («Ford Focus WRC»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu