Kalnciema kvartāla koncertsezonas noslēgumā «Manta» un Rudaks

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

3. septembrī ar ansambļa «Manta» koncertu tiks noslēgta Kalnciema kvartāla brīvdabas sezona. Vakara ievadā dzirdēsim Ulda Rudaka vinila plašu skaņas.

Ansambli «Manta» 2010. gadā dibinājis ilgstošs LV neatkarīgās scēnas dalībnieks Edgars Šubrovskis (Kartāga, Hospitāļu iela, Gaujarts). Ansamblī darbojas alternatīvās estrādes pārstāvis un teātra mūzikas autors Edgars Mākens (Gaujarts), elektroniskās mūzikas entuziasts Oskars Upenieks (EMD) un Latvijas Mūzikas akadēmijas students ar pankroka un Eirovīzijas pieredzi Raitis Viļumovs (Neprodukts, Ārzemnieki).

Ansamblis nav piesaistīts žanra rāmjiem un izvēlas stilu atbilstoši katrai dziesmai, tādēļ Mantas skanējumā var sadzirdēt regeju, sintpopu, balādes, roku, disko, etno un citus žanrus. Arī instrumentu klāsts ir savdabīgs:

Edgars Šubrovskis - balss, ģitāra, basģitāra,

Edgars Mākens – ērģeles, klavieres, stilofons, balss,

Oskars Upenieks - taustiņi, elektrobass, sampli, balss,

Raitis Viļumovs – bungas, elektrobungas, balss, sitamie, taustiņi.

Grupa "Manta"
Grupa "Manta" Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

2014. gada augustā «Manta» izdeva savu debijas albumu, kura dziesmas uz diviem lenšu magnetofoniem analogi ierakstītas Ingus Baušķenieka studijā Bicycle Systems. Albums saņēma Mūzikas ierakstu gada balvu «Zelta Mikrofons» kā labākais 2014. gada alternatīvās mūzikas albums, kā arī balvu par gada labāko albumu no portāla alternative.lv. 2015.gada maijā albums izdots vinila formātā.

2015. gada martā «Manta» un četri filosofi kopīgi radīja konceptalbumu «Buržuāziskās filosofijas marasms četrām balsīm ar ansambli» ar runām un dziesmām pēc B.E.Bihovskija brošūras motīviem.

Pasākuma laikā darbosies dažādas brīvdabas kafejnīcas. Pasākuma norises laiks 19.00-23.00. Ieeja bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu