«Arsenālā» džezs mūziklā un mūzikls džezā ar Beāti Zviedri

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) izstāžu zālē «Arsenāls» 3. septembrī ar programmu «Džezs mūziklā un mūzikls džezā» viesosies dziedātāja Beāte Zviedre, pavēstīja LNMM Preses centra vadītāja Nataļja Sujunšalijeva. Koncerts notiks kultūras un izklaides programmas «Ars Rezumē» ietvaros, tuvojoties izstādes «Edvards Steihens. Fotogrāfija» noslēgumam.

Džeza mūzikas programma «Džezs mūziklā un mūzikls džezā» klausītājiem dāvās iespēju dzirdēt skaņdarbus gan no leģendāriem mūzikliem (» Cabaret», «Nine», «The Sound of Music»), gan salīdzinoši nesen tapušām muzikālajām filmām, kopumā radot suģestējošu atmosfēru pagājušā gadsimta 20. un 30. gadu mūzikas klubu, Steihena fotogrāfiju un tēlu īpašās estētikas noskaņās.

Dziedātāja Beāte Zviedre absolvējusi Rīgas Doma kora skolu un pašlaik Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā turpina apgūt džeza vokālu. Nozīmīga loma mākslinieces repertuārā atvēlēta klasikai un mūzikliem.

Kopā ar Zviedri uzstāsies kontrabasists Toms Lipskis un pianists, komponists un producents Edgars Jass.

Ieeja koncertā būs bez maksas.

Kopš 2008. gada LNMM piedāvā kultūras un izklaides programmu «Ars Rezumē». Tuvojoties lielās izstādes noslēgumam, LNMM izstāžu zālē «Arsenāls» tiek rīkots īpašs tematisks pasākums – koncerts, performance, kino vakars. Programmas mērķis ir paplašināt «Arsenāla» piedāvāto pasākumu klāstu un radīt atvērtu, auditorijai draudzīgu publisko telpu, kurā pulcēties ne tikai uz izstādes apskati.

Izstāde «Edvards Steihens. Fotogrāfija» izstāžu zālē «Arsenāls» apskatāma līdz 6.septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu