Morisejs iestājas par Austrālijas kaķu tiesībām dzīvot

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Britu dziedātājs Morisejs nopēlis Austrālijas valdības lēmumu iznīcināt divus miljonus savvaļā klīstošu kaķu, lai glābtu apdraudētās sugas. Austrālijas vides ministrs Gregs Hants jūlijā paziņoja, ka, samazinot savvaļā dzīvojošo kaķu skaitu, tikšot apstādināti «draudi mūsu izcilajām endēmiskajām sugām».

Bijušais grupas «The Smiths» solists nopēlis valdības plānu. «Mēs visi zinām, ka idioti valda pār pasauli, bet tagad idiotisms ir aizgājis par tālu,» viņš sacīja.

«Kaķi, kuri kontrolē grauzēju populāciju, tiks nogalināti nežēlīgā veidā, pielietojot līdzekli «Compound 10/80«. Tā ir briesmīga inde - visnežēlīgākais un mokošākais veids, kā aiziet no šīs pasaules,» mūziķis raksta fanu vietnē «True To You». «Austrālijas iedzīvotāji nekad tam nepiekristu, bet viņiem jau, protams, neviens pat neprasīs, jo Austrālijas valdībai ar Toniju Abotu priekšgalā nav nekas vairāk par aitu audzētāju biedrību. Tai it nemaz nerūp dzīvnieku labklājība vai cieņas izrādīšana pret dzīvniekiem.»

«Šie divi miljoni kaķu ir kā lauva Sesils, tikai mazāki. Viss ko es varu pateikt - ak, lai nāk atombumbas,» dusmīgi norāda Morisejs.

Dziedātājs pieminēja Hvanges dabas parkā Zimbabvē dzīvojošo lauvu Sesilu, ko jūlijā nogalināja mednieks Valters Palmers. Apmeklētāju iemīļotā lauvas nogalināšana izsauca sašutuma pilnu reakciju no medijiem un sabiedrības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu