Sākas Venēcijas kinofestivāls

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdien ar 3D filmu «Everest» («Everests») sākas ikgadējais Venēcijas kinofestivāls, kurā piedalīsies vairākas pasaulslavenas kinozvaigznes. Galvenās lomas filmā atveido Džeiks Džilenhols un Keira Naitlija, bet kinolentes režisors ir islandietis Baltazars Kormakurs, kurš kopā ar aktieriem ieradīsies uz kinofestivāla atklāšanu.

Kinolente «Everests» stāsta par 1996. gada traģiskajiem notikumiem pasaules augstākā kalna virsotnē, kad divas alpīnistu grupas iekļuva nežēlīgā sniega vētrā.

Pilnīgs kontrasts filmai «Everests» ir Liū Šumina filma «Jia (The Family)», kura arī tiks rādīta festivāla pirmajā dienā. Četras ar pusi stundas garā filma seko kādam vecam ķīniešu pārim, kas ciemojas pie saviem attālu dzīvojošajiem bērniem.

Abas filmas festivālā piedalās ārpus konkursa, taču uz festivāla galvenās balvas «Zelta lauva» titulu pretendē 21 filma.

To vidū futūristiskā kinolente «Equal» ar Kristenu Stjuarti galvenajā lomā, Toma Hūpera filma par dzimuma maiņu «The Danish Girl» ar aktieri Ediju Redmeinu galvenajā lomā, kā arī itāļu drāma par cilvēku attiecībām «A Bigger Splash», kur galvenās lomas atveido Tilda Svintone un Ralfs Fainss.

Festivāla konkursa programmā ir arī ir amerikāņu režisora Kerija Fukunagas filma par Āfrikas bērnu karavīriem «Beasts of No Nation».

Šogad pasaules senākais kinofestivāls notiks 72. reizi. Tas norisināsies līdz 12. septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu