ANO izstrādāts plāns Sīrijas konflikta noregulējumam

LETA/TASS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ANO īpašais Sīrijas miera sūtnis Stefans de Mistura izstrādājis «ceļa karti ar mērķi panākt Ženēvas 2012.gada 30.jūnija komunikē - Sīrijas noregulējuma starptautiskā bāzes dokumenta - nosacījumu izpildi,» vēsta Londonā iznākošais arābu pasaules laikraksts «Al-Hayat», kas savās lappusēs publicējis daļu dokumenta.

ANO emisāra plānā paredzēts, ka Sīrijas prezidents Bašars al Asads paliks pie varas, bet veiks tikai «protokola funkcijas». Galvenās pilnvaras tiks nodotas varas pārejas struktūrai.

Turklāt tiks izveidota Apvienotā kara padome, kurā ietilps kā Sīrijas virsnieki, tā arī opozīcijas bruņoto grupējumu pārstāvji.

Sīrijā kopš 2011.gada notiek pilsoņkarš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un tādas ekstrēmistu organizācijas kā «Islāma valsts» un ar «Al Qaeda» saistītā «Al Nusra». Atbilstoši ANO datiem kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 200 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu