Noskaidrots, cik Amazon maksās Klārksonam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Džeremijs Klārksons kļūs par vislabāk atalgoto televīzijas raidījumu vadītāju Lielbritānijā. Proti, jaunais Klārksona darba devējs, e-komercijas uzņēmums Amazon bijušajam Top Gear vadītājam maksās 10 miljonus mārciņu jeb 13,75 miljonus eiro gadā. Pārējie divi bijušie Top Gear vadītāji, Džeimss Mejs un Ričards Hamonds, saņems mazāk - pa 7,2 miljoniem mārciņu jeb 9,89 miljoniem eiro gadā. Par to, atsaucoties uz saviem informācijas avotiem, vēsta britu tabloīds Mirror.

Klārksona topošā televīzijas šova vienas epizodes budžets būs 4,5 miljoni mārciņu jeb gandrīz 6,2 miljoni eiro. Tas ir apmēram 4,5 reizes vairāk, nekā raidorganizācija BBC atvēlēja vienas Top Gear epizodes filmēšanai.

Par katru epizodi Klārksonam Amazon maksās 800 tūkstošus mārciņu, savukārt kolēģi, kā arī producents Endijs Vilmans saņems 600 tūkstošus. Tas attiecīgi ir 1,1 miljons un 825 tūkstoši eiro.

Sadarbības līgumu ar Amazon Klārksons, Mejs un Hamonds parakstīja šā gada jūlija beigās. Tas notika apmēram četrus mēnešus pēc Klārksona atstādināšanas no piedalīšanās Top Gear filmēšanā un atlaišanas no BBC.

Ar Amazon noslēgtais kontrakts sākotnēji būs spēkā trīs gadus. Šajā periodā paredzēts uzņemt 36 šova epizodes. Tas nozīmē, ka kopējais jaunā raidījuma budžets ir 162 miljoni mārciņu jeb 223 miljoni eiro.

Gaidāms, ka jaunā šova pārraides sāksies 2016.gadā pakalpojumā Amazon Prime Instant Video. Piekļuve šim pakalpojumam Lielbritānijā maksā 79 mārciņas gadā, savukārt ASV un Eiropā attiecīgi 99 dolārus un 49 eiro gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu