FOTO: Pasaules vieglatlētikas čempionāta krāšņākie mirkļi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Svētdien Ķīnas galvaspilsētā Pekinā noslēdzās pasaules vieglatlētikas čempionāts. Vēsturisku panākumu guva mūsu septiņcīņas sportiste Laura Ikauniece-Admidiņa, kas izcīnīja bronzas godalgu, labojot arī valsts rekordu. Aģentūras AFP fotogrāfi iemūžinājuši daudz spilgtu brīžu. Aplūko galeriju!

Kopējā medaļu ieskaitē uzvarēja Kenijas sportisti. Kenijieši izcīnīja 16 godalgas - 7 zelta, 6 sudraba un 3 bronzas. Tikmēr ASV vieglatlēti ieguva pa sešiem zeltiem, sudrabiem un bronzām. Kenija ieņēma pirmo vietu, jo izcīnīja vairāk zelta medaļu.

Tikmēr Latvija medaļu ieskaitē ierindojās dalītā 32. pozīcijā. Vienīgo godalgu pasaules čempionātā mūsu valstij izcīnīja Ikauniece-Admidiņa, kura pirmdienas vakarā ar reisu no Maskavas lidostā «Rīga» ielidos plkst. 20. Pārējā Latvijas komanda ieradīsies nedaudz agrāk - plkst. 17.20.

Otro augstāko vietu Latvijai sasniedza šķēpmetēja Sinta Ozoliņa-Kovala, kas svētdien izcīnīja 7. vietu. Latviju pasaules čempionātā pārstāvēja deviņi atlēti.

Tikmēr desmitcīņas zvaigzne amerikānis Eštons Ītons pasaules čempionātā laboja pasaules rekordu, saņemot 100 000 ASV dolāru (85 000 eiro) prēmiju. Sev piederošo rekordu viņš laboja par sešiem punktiem, tagad tas ir 9045 punkti.

Par trīskārtēju pasaules čempionu Pekinā kļuva pasaules ātrākais cilvēks Useins Bolts, kas atkārtoti triumfēja 100 m, 200 m un 4X100 metru stafetes skrējienā. Bolts Pekinā kļuva par vienpadsmitkārtēju pasaules čempionu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu