Kažemākai 39.vieta PČ maratona distancē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas skrējēja Anita Kažemāka svētdien ierindojās 39.vietā Pekinā notiekošā pasaules čempionāta vieglatlētikā maratona distancē.

Kažemāka 41,195 kilometrus garos distanci veica divās stundās, 45 minūtēs un 54 sekundēs, finišējot kopā ar Kazahstānas sportisti Gulžanatu Žanatbeku.

Tikmēr par pasaules čempioni tika kronēta Mare Dibaba no Etiopijas, kam Kažemāka zaudēja vairāk nekā 18 minūtes. Savukārt pasaules vicečempiones godu izcīnīja kenijiete Hela Kipropa, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās Junise Džepkirui Kirva no Bahreinas.

Kopumā maratonu veica 52 sportistes.

Vēl pirms diviem gadiem Kažemāka pasaules čempionātā piedalījās 20 kilometru soļošanā, taču nu pievērsusies maratonam. Kā pati sportiste pavēstījusi savā «Facebook» profilā, vēl pirms trim dienām viņa slima gulējusi gultā ar temperatūru, sāpošu kaklu un iesnām, šauboties par savu dalību pasaules čempionātā. Taču, paticoties Latvijas delegācijas darbam, viņai tomēr izdevās iziet uz starta.

Kvalifikācijas normatīvu šim pasaules čempionātam maratona distancē bija izpildījusi arī cita Latvijas skrējēja Jeļena Prokopčuka, taču viņa Pekinā valdošo laikapstākļu dēļ uz planētas meistarsacīkstēm nedevās.

Pasaules čempionāts vieglatlētikā noslēgsies svētdien, bet no Latvijas sportistiem tajā vēl piedalīsies Sinta Ozoliņa-Kovala, kurai iecerētas finālsacensības šķēpmešanā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu