Plangi līderis pēc rallija «Kurzeme» pirmās dienas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pēc rallija «Kurzeme 2015» pirmās dienas līderpozīcijā atrodas igauņu ekipāža Sīms Plangi/Mareks Sarapū, kuri sacensību līderu lomu uzņēmās jau no pirmā ātrumposma. Tuvākie sekotāji, Jānis Vorobjovs/Andris Mālnieks atpaliek gan tikai 7,97 sekundes.

«Mēs esam braukuši šo ralliju pietiekami daudz reižu, līdz ar to ceļi ir visnotaļ pazīstami. Svarīgākais mums ir finišēt, jo nepieciešami punkti Latvijas čempionāta kopvērtējumā, kur ir iekrāts labs pārsvars pār Vorobjovu. Tas nedaudz atvieglo uzdevumu, taču tāpat jāturas uz ceļa,» stāsta S.Plangi.

«Esam uzņēmuši labu tempu, un rīt gaidāma aizraujoša cīņa. Dienas noslēgums gan nedaudz neizdevās, jo trešajā ātrumposmā par vēlu sabremzējāmies un ieskrējām roterī, bet ceturtā ātrumposma startā ieskrējām grāvī,» rezultātu komentē ekipāžas stūrmanis Andris Mālnieks.

3.vietā rallija kopvērtējumā pēc sacensību pirmās dienas atrodas Jānis Berķis/Edgars Čeporjus, kuri no līdera atpaliek 13,33 sekundes. Berķis/Čeporjus ir LRC1 klases vadībā, jo S.Plangi un J.Vorobjovs startē LRC2 ieskaitē.

Viens no sacensību favorītiem, ASRT komandas vadītājs Mārcis Ķenavs ar stūrmani Gati Cimdiņu, trešajā ātrumposmā SS3 «Lauma Fabrics» kļūdījās un uzmeta kūleni, pēc kura no sacensībām bija spiests izstāties. Pēc aizvadītiem diviem ātrumposmiem šī ekipāža atradās 4.vietā rallija kopvērtējumā.

LRC2 klasē 3.vietā pēc pirmās dienas atrodas Mārtiņš Svilis/Ivo Pūķis, kuri rallija testa ātrumposmā piedzīvoja dramatiskus notikumus - pie ātruma 170 km/h automašīnai trases līkumā salūza stūres mehānisma zobrats un ekipāža noskrēja no ceļa. Tikai laimīgas sakritības dēļ tehnika necieta, un sportisti varēja stāties uz starta piektdienas pēcpusdienā.

LRC1 klasē 2.vietā atrodas Guntis Lielkājis/Vilnis Miķelsons, bet godalgoto trijnieku noslēdz Krievijas ekipāža Staņislavs Travņikovs/Aleksejs Bašmakovs.

LRC3 ieskaitē, kur sportisti startē ar priekšējās piedziņas automašīnām, vadībā izvirzījies vien 14 gadu vecais somu talants Kalle Rovanpera, kurš tuvāko sekotāju Nikolaju Grjazinu apsteidz vien par 2,9 sekundēm. K.Rovanpera uzvarēja trijos no četriem ātrumposmiem. Tikmēr otrajā ātrumposmā par pārsteigumu parūpējās krievu braucējs Dmitrijs Voronovs, kurš bija ātrākais klasē un izvirzījās ieskaites vadībā. Diemžēl nākamajā ātrumposmā sportistiem nācās mainīt pārsistu riepu, un pēc pirmās dienas D.Voronovs atrodas pēdējā vietā un līderim zaudē 13 minūtes un 27 sekundes.

Rallijsprintā «Kurzeme 2015» pēc pirmās dienas pārliecinošā vadībā atrodas Edijs Bergmanis/Edgars Grīns, kuri tuvāko sekotāju Ronaldu Baldiņu/Ingaru Sakni.

Pirmās dienas četros ātrumposmos sportistiem bija jāveic 42 kilometri, un galvenās cīņas sāksies sestdien, kad astoņos ātrumposmos jāveic 78 kilometri. Otrās dienas pirmais ātrumposms sāksies plkst.9.35.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu